Λουκέτο μπήκε και στο τελευταίο προσωρινό νοσοκομείο που είχε δημιουργήσει ο κορονοϊός στην Ουχάν και μετά από πενήντα πολύ δύσκολες ημέρες καραντίνας από τον υπόλοιπο κόσμο, η πόλη της Κίνας φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη απέναντι στην πανδημία!
Χθες, έκλεισε και το τελευταίο προσωρινό νοσοκομείο, που χτίστηκε για την αντιμετώπιση του ιού. Οι εργαζομένοι του νοσοκομείου ανέβασαν ένα συγκινητικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο που μάχεται με τον κορονοϊό.
Ο δήμος της Ουχάν, ανακοίνωσε ότι στο εξής, όλοι όσοι επιστρέφουν σε αυτή από το εξωτερικό θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες από σήμερα Τρίτη. Πανομοιότυπο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην αυτόνομη κινεζική περιοχή του Χονγκ Κονγκ, για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η επικεφαλής της κυβέρνησής του Κάρι Λαμ σήμερα.
Δείτε το σχετικό βίντεο όπως αναδημοσιεύτηκε στο thetoc.gr:
Η ιστορία της Ουχάν
Το Ουχάν (ή και Γουχάν, αναφέρεται και ως Γιουχάν) (απλοποιημένα Κινέζικα: 武汉, παραδοσιακά κινέζικα: 武汉, χάνγιου πινγίν: Wǔhàn) είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουπέι και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Κεντρική Κίνα. Βρίσκεται στα ανατολικά της κοιλάδας Τσιανγκχάν, στις όχθες των ποταμών Γιανγκτσέ και Χαν. Το Ουχάν είναι γνωστό ως λεωφόρος που οδηγεί τις εννέα επαρχίες και είναι σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος, με δεκάδες δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και σιδηροδρόμων. Αναγνωρίζεται ως το πολιτικό, οικονομικό, οικονομικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και συγκοινωνιακό κέντρο της κεντρικής Κίνας.
Η πόλη έχει πληθυσμό 9.785.392 ατόμων (απογραφή του 2010), με 6.177.000 από τους κατοίκους να μένουν στην αστική περιοχή.
Τον Δεκέμβριο 2019 και Ιανουάριο του 2020 το Ουχάν έγινε παγκοσμίως γνωστό για το ξέσπασμα μιας επιδημίας κοροναϊού, μια ασθένεια που μοιάζει με τον σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, γνωστό ως ιός του Ουχάν επειδή η ασθένεια προήλθε από μια αγορά θαλασσινών και κρεατικών της πόλης.
Διαβάστε εδώ και κάτι άλλο πολύ συγκινητικό! Φτιάχτηκε τηλεφωνική γραμμή στήριξης για τον κορονoϊό