Πόσες φορές δεν έχετε αποφασίσει ως παρέα να παραγγείλετε κάτι έτοιµο; Ακόµα κι αν δεν… τάζουν στο όνοµά σου τα ντελιβεράδικα της περιοχής, είναι χρήσιµο να ξέρεις πώς θα αποφύγεις τις κακοτοπιές. Ποτέ µην υποκύπτεις στον πειρασµό να ελέγξεις τον κατάλογό τους. Εκτός από τις εθνικές κουζίνες, όπου καλό είναι να γνωρίζεις τι είναι αυτό που θα φας, σε όλες τις άλλες το µενού είναι λίγο πολύ αναµενόµενο. Σκέψου εκ των προτέρων τι θα ήθελες να φας και µη συµβουλεύεσαι τον κατάλογο, που περιέχει πολλές δελεαστικές προτάσεις οι οποίες µπορεί να σε αποπροσανατολίσουν από τις πραγµατικές σου ανάγκες και επιθυµίες. Επίσης, µη ρωτάς την υπόλοιπη παρέα τι θα παραγγείλει! Κανένας δεν έχει τις ίδιες διατροφικές ανάγκες µε τους άλλους και, αν επηρεάζεσαι εύκολα από την… κοινή γνώµη, το πιθανότερο είναι να παρασυρθείς σε κάτι που δεν αντιπροσωπεύει τη δική σου πείνα. Υπάρχει περίπτωση, λοιπόν, να µείνεις ανικανοποίητη από την επιλογή σου και να συνεχίσεις να πεινάς. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, χρήσιµο είναι να γράφεις τι θέλεις σε ένα post-it, να το δίνεις σε αυτόν που θα κάνει την παραγγελία και µετά απλώς να το ξεχάσεις…

Απόλαυσε κάθε µπουκιά

Ακούγεται κλισέ, αλλά το γεγονός ότι όντως αποδίδει καθιστά αυτή τη συµβουλή διαχρονική. Κλείσε την τηλεόραση, το laptop, το tablet και επικεντρώσου στην ευχαρίστηση που σου δίνει κάθε µπουκιά. Όταν δεν συντρέχουν λόγοι, µη βιάζεσαι να ολοκληρώσεις το γεύµα σου, όσο νόστιµο κι αν είναι. Δεν είναι η ποσότητα που θα σε κάνει χαρούµενο, αλλά η ποιότητα του τρόπου που το καταναλώνεις. Μασώντας αργά, δίνεις όλο τον απαραίτητο χρόνο στον εγκέφαλό σου να αποκωδικοποιήσει τα γευστικά ερεθίσµατα που λαµβάνει και να φτάσει στο αίσθηµα του κορεσµού γρηγορότερα.

Δόντια λευκά και αστραφτερά

Για να φανείς ακόµα πιο συνεπής και να µην επισκέπτεσαι συνέχεια το ψυγείο µέχρι να πέσεις για ύπνο, πολύ αποτελεσµατική ιδέα είναι να βουρτσίσεις νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως τα δόντια σου. Η αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο στόµα σου θα είναι τόσο έντονη που δεν θα θέλεις µε τίποτα να σου τη χαλάσει κάποια διατροφική… εισβολή!

Διάβασε επίσης:

Είναι γλυκά και ζουμερά και είναι τα φρούτα του Καλοκαιριού!

Πόσα γνωρίζεις για τα ευεργετικά για τον οργανισμό σπαράγγια;