- Διαφήμιση -

Ήρθε η ώρα για το πρώτο του αεροπορικό ταξίδι. Νιώθει αγωνία, χαρά, φόβο; Κι εσύ; Είσαι έτοιμη για όλα;

Από την Αλκίντα Ντολέτσι

- Διαφήμιση -

Τόσα πολλά ερωτήματα. Τι θα συμβεί αν δεν προλάβουμε να τρέξουμε στην τουαλέτα, αν αρχίσει να τσιρίζει, αν βαρεθεί; Ηρέμησε. Είναι σίγουρο ότι δεν μπορείς να προβλέψεις όλα όσα μπορεί να προκύψουν, αλλά μπορείς να προετοιμαστείς όσο καλύτερα γίνεται.
Αρχικά, πρέπει να γνωρίζεις ότι ένα νεογέννητο δεν επιτρέπεται να ταξιδέψει με αεροπλάνο. Κι αυτό γιατί το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί ώστε να μπορεί να προστατευτεί από τα διάφορα μικρόβια που υπάρχουν στα αεροδρόμια και στα σκάφη. Τα μωράκια πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μηνών για κάνουν την πρώτη τους πτήση. Αν όμως χρειαστεί να πετάξετε νωρίτερα, το βρέφος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο εβδομάδων και, φυσικά, θα πρέπει να πάρετε πρώτα την άδεια του παιδιάτρου. Μωρά μικρότερα των 4 ημερών δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν.

 
Εισιτήριο

Σύμφωνα με τον κανονισμό των αεροπορικών εταιρειών, τα βρέφη έως 2 ετών δεν κρατούν θέση στο αεροπλάνο, καθώς κάθονται στην αγκαλιά των γονέων, και χρεώνονται μόνο την ασφάλεια. Αν θέλεις όμως, μπορείς να αγοράσεις εισιτήριο και στη θέση για το παιδί να βάλεις ένα πτυσσόμενο παιδικό κάθισμα. Για τα νήπια μέχρι 6 ετών πληρώνεις με έκπτωση, ενώ μετά τα 6 παίρνεις κανονικό εισιτήριο και το παιδί κάθεται δίπλα σου.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο The BODY που κυκλοφορεί.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ