- Διαφήμιση -

Έπειτα από 8 ώρες στο γραφείο είναι φυσικό να σε πονάει η πλάτη σου. Διάβασε πώς μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

Η οσφυαλγία είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου. Οφείλεται κυρίως στην κακή στάση του σώματος και στην καθιστική ζωή. Πώς μπορείς όμως να ανατρέψεις την καθημερινότητά σου; Ίσως να μην μπορείς. Είναι δυνατόν όμως να μειώσεις τις συνέπειες των καθημερινών συνηθειών σου.

- Διαφήμιση -

1. Χάσε τα περιττά κιλά
Κάθε κιλό παραπάνω επιβαρύνει το σώμα και την υγεία σου. Όσο γρηγορότερα ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά, τόσο καλύτερα θα νιώσεις, ψυχολογικά αλλά και σωματικά. Δεν είναι εύκολο. Αν όμως το παλέψεις με συνέπεια και στόχο, θα τα καταφέρεις.

2. Διώξε το άγχος
Θα αναρωτηθείς πώς συνδέεται ο πόνος στην πλάτη σου με το άγχος. Κι όμως, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το στρες είναι βασικός παράγοντας εκδήλωσης μυϊκών σπασμών, κυρίως στη μέση.

3. Ασκήσεις στο γραφείο
Κάτσε σε μια καρέκλα. Γύρισε το σώμα σου πρώτα δεξιά. Προσπάθησε με το αριστερό σου χέρι να πιάσεις την πλάτη της καρέκλας. Επανάλαβε και από την άλλη πλευρά.
Όπως κάθεσαι στην καρέκλα, τέντωσε το σώμα σου προς τα πίσω. Το στέρνο να «κοιτάει» ψηλά. Στη συνέχεια, με αργές κινήσεις, σπρώξε την κοιλιά σου προς τα πίσω και γύρε το σώμα σου μπροστά. Επανάλαβε μέχρι να ξεπιαστείς.

4. Στάση ύπνου
Η πιο ανακουφιστική στάση για να κοιμηθείς όταν σε πονάει η πλάτη σου είναι ανάσκελα με μαξιλάρια κάτω από τα πόδια σου, ώστε οι γοφοί και τα γόνατα να έχουν κλίση 80°-90°.

5.Διάλειμμα
Το διάλειμμα δεν είναι μόνο για τα σχολεία. Για όσους κάνουν καθιστική ζωή είναι εξίσου απαραίτητο. Το αργότερο κάθε μία ώρα, σήκω από την καρέκλα και περπάτησε για λίγο. Αν ο χώρος του γραφείου σου είναι μικρός, κατέβα μέχρι τον δρόμο ή ανέβα για λίγο στην ταράτσα για ήλιο και αέρα.

6. Βελονισμός
Αυτή η εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος ενδείκνυται για την πλάτη και τη μέση. Αν φοβάσαι τις βελόνες, είναι καλό να ξέρεις ότι δεν πονούν καθόλου. Αντίθετα, 20΄ μετά, θα φύγεις από το ιατρείο ανακουφισμένος. Μπορείς να ζητήσεις και παραπεμπτικό από τον γιατρό σου.

7.Yoga και Pilates
Στάσεις και ασκήσεις που δεν καταπονούν το σώμα και προσφέρουν ευλυγισία και δύναμη. Τόσο η yoga όσο και το pilates είναι κατάλληλος τρόπος εκγύμνασης για να ανακουφίζεται η πλάτη. Θα εντυπωσιαστείς με τη διαφορά.

8.Κολύμβηση
Η κολύμβηση μπορεί να σε βοηθήσει θεαματικά, καθώς το νερό υποστηρίζει το βάρος και μειώνει την πίεση που ασκείται στη μέση. Το σώμα σου θα ξεδιπλωθεί και το νερό θα σε βοηθήσει να διώξεις όλη την πίεση της ημέρας.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ