- Διαφήμιση -

Διαµορφώνοντας εκ νέου το σχήµα του σώµατος, αλλά και αποκαθιστώντας τυχόν δερµατικές ανωµαλίες και δυσµορφίες, όπως την κυτταρίτιδα, η χειρουργική επέµβαση του body lift έχει πάψει από καιρό να θεωρείται ταµπού. Οι προβληµατικές περιοχές είναι λίγο έως πολύ γνωστές.Μηροί – lifting µηρών

Εφόσον η περιοχή δείχνει ανεκτικότητα και επαρκή ελαστικότητα, τη λιπογλυπτική στο εσωτερικό των µηρών µπορεί να ακολουθήσει η λιποαναρρόφηση, προκειµένου να αντληθεί το συσσωρευµένο λίπος. Η διαδικασία ξεκινά µε γενική αναισθησία ή µέθη. Ο χειρουργός κάνει µια τοµή στη διασταύρωση του εσωτερικού των µηρών µε την ηβική περιοχή, έτσι ώστε να µπορεί να αφαιρεθεί το λίπος και το υπόλοιπο δέρµα να «τεντώσει». Θα έχεις δύο σωλήνες αποστράγγισης, που θα αφαιρεθούν µία έως δύο εβδοµάδες µετά την επέµβαση. Αυτοί χρειάζονται για να αποµακρυνθούν τα υγρά που το σώµα παράγει ως «απάντηση» στη χειρουργική επέµβαση. Μπορεί να δεις µικρό πρήξιµο και µώλωπες, που θα εξαφανιστούν σε διάστηµα µερικών εβδοµάδων. Θα πρέπει να απέχεις από κάθε έντονη δραστηριότητα για 1-1,5 µήνα. Η αρχική ερυθρότητα των ουλών θα αρχίσει να ξεθωριάζει µετά από 2-3 µήνες. Θεραπείες όπως laser µπορούν να ελαχιστοποιήσουν την ορατότητα των ουλών.

- Διαφήμιση -

Μπράτσα – βραχιονοπλαστική

Στόχος είναι η αποκατάσταση και στάθµιση του λίπους που συσσωρεύεται στο εσωτερικό των άνω άκρων και κατά κύριο λόγο στο τµήµα µεταξύ αγκώνα και ώµου, που παρουσιάζει την εικόνα του «σακουλιάσµατος», αλλά ακόµα και της κυτταρίτιδας που υπάρχει στην περιοχή. Η βραχιονοπλαστική χωρίζεται σε δύο είδη, ανάλογα µε το ποσοστό του λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί. Αν αυτό είναι µικρό, τότε η τοµή γίνεται κοντά στη µασχάλη και ακολουθεί λιποαναρρόφηση, ενώ αν είναι µεγαλύτερο, η τοµή ακολουθεί όλο το εσωτερικό τόξο του χεριού. Aφού τελειώσει η λιποαναρρόφηση, έπεται η διαδικασία τεντώµατος του δέρµατος, για να τελειοποιηθεί το αισθητικό αποτέλεσµα. Η επέµβαση κρατά περίπου 3 ώρες. Προτιµάται άλλοτε η τοπική αναισθησία και καταστολή και άλλοτε η ολική. Για µία εβδοµάδα µετά την επέµβαση θα έχεις ένα σωλήνα αποστράγγισης, ενώ ο πόνος είναι αµελητέος και το φυσιολογικό πρήξιµο συνήθως υποχωρεί µέσα σε κάποιες εβδοµάδες.

Γάµπες

Αν πρόκειται να γίνει επέµβαση σε όλο το κάτω άκρο (µηρός, γόνατο, γάµπα), η διάρκειά της φτάνει τις 4 ώρες. Αν πρόκειται µόνο για τη γάµπα, η επέµβαση διαρκεί γύρω στις 2 ώρες. Μετά το τέλος της επέµβασης και πριν ακόµα ξυπνήσει ο ασθενής, τοποθετείται κορσές που καλύπτει όλη την περιοχή, από τα δάκτυλα των ποδιών ως τη µέση, µαζί µε κάλτσα κατά της φλεβίτιδας. Στο σώµα παραµένουν κάποιες τοµές µικρότερες του µισού εκατοστού, απ’ όπου τις πρώτες µέρες ρέει µικρή ποσότητα υγρού. Μετά την επέµβαση θα παραµείνει στην περιοχή για αρκετό χρονικό διάστηµα πρήξιµο. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σηµαντική η χρήση του κορσέ.

Κοιλιά – κοιλιοπλαστική

Στόχος είναι η επίπεδη κοιλιά, σε ένα αρκετά προβληµατικό σηµείο, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Οι επιλογές είναι δύο, η ολική και η µερική κοιλιοπλαστική. Στην πρώτη ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί την τοµή πολύ χαµηλά, στη «γραµµή του µπικίνι», προκειµένου να είναι σχεδόν αόρατη. Μαζί µε την αφαίρεση του λίπους µπορεί να γίνει και επανόρθωση των µυών της περιοχής. Στη δεύτερη πραγµατοποιείται µια πολύ µικρότερη τοµή, σε ένα µονάχα τµήµα της κοιλιακής χώρας, παρ’ όλα αυτά η µέθοδος αυτή χρησιµοποιείται σε ειδικές περιστάσεις. Η ενδοσκοπική µέθοδος, που ακόµη εφαρµόζεται από λίγους πλαστικούς χειρουργούς, γίνεται χρησιµοποιώντας πολύ λεπτά εργαλεία από τιτάνιο και ειδικές οθόνες video, ώστε να πραγµατοποιούνται λεπτές εργασίες κάτω από το δέρµα, προκαλώντας ελάχιστους τραυµατισµούς. Η επέµβαση διαρκεί από 1-3 ώρες και γίνεται µε ολική αναισθησία ή µέθη. Οι αποστραγγιστικοί σωλήνες αφαιρούνται από το σώµα σου σε 1-2 εβδοµάδες. Χορηγούνται παυσίπονα, ενώ το πρήξιµο υποχωρεί αισθητά µέσα σε λίγους µήνες.

Γλουτοί – Brazilian butt lift

H ανόρθωση και η οµοιόµορφη όψη των γλουτών είναι ο στόχος, αποβάλλοντας το παραπανίσιο λίπος και την ενδεχόµενη κυτταρίτιδα. Συχνά χρησιµοποιούνται εµφυτεύµατα λίπους από τον ίδιο τον ασθενή, από ένα υγιές τµήµα του σώµατός του, επιτυγχάνοντας µια σφριγηλή και συµπαγή όψη.

Διάβασε επίσης:

Πλαστική χειρουργική: Αυτές είναι οι μέθοδοι που θα σε αλλάξουν από την κορυφή… ως τα νύχια!

Η επιστήμη σε βοηθά να γυρίσεις το χρόνο πίσω ! Δες πως

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ