- Διαφήμιση -

Ο γλυκός χυμός ξεχύνεται καθώς σπας ανάμεσα στα δόντια σου την τραγανή φλούδα και μαζί του μια πληθώρα αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών συστατικών, ικανών να σε προστατεύσουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ακόμα και από τον καρκίνο.

Από την Έρρικα Λευθέρη

- Διαφήμιση -

Το κουβάρι της ιστορίας του ξετυλίγεται στην ελληνική μυθολογία. Ο Στάφυλος ήταν γιος του Διονύσου και της Αριάδνης. Σε άλλο μύθο ο Στάφυλος ήταν βοσκός του βασιλέα της Αιτωλίας, Οινέα. Καθώς έβοσκε τις κατσίκες του, παρατήρησε ότι μία από αυτές, τρώγοντας συνέχεια έναν συγκεκριμένο καρπό, πάχαινε περισσότερο από τις άλλες. Μάζεψε τότε αρκετούς και τους πρόσφερε στον βασιλιά του. Εκείνος παρασκεύασε έναν χυμό, τον οποίο ονόμασε «οίνο», στον δε καρπό έδωσε το όνομα του βοσκού του («σταφύλι»).
Ο λαχταριστός καρπός του αμπελιού είναι το αγαπημένο φρούτο του Αυγούστου, αλλά μπορείς να το απολαύσεις και αποξηραμένο (σταφίδα) και ως γλυκό του κουταλιού, ενώ τα φύλλα του έχουν ξεχωριστή θέση στη μαγειρική (ντολμάδες). Ο χυμός του μας δίνει το κρασί αλλά και άλλα οινοπνευματώδη, όπως το τσίπουρο.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο The BODY που κυκλοφορεί.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ