- Διαφήμιση -

Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα και η γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μετατρέπεται σε κραυγή για λύσεις στο επόμενο λεπτό. Καθένας από εμάς έχει ευθύνη. Για όσα κάνει και για όσα δεν κάνει.

Η 5η Ιουνίου είναι το ετήσιο ραντεβού των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για να δουν, να αφυπνιστούν και να κατανοήσουν την ανάγκη για άμεση προστασία της φύσης, δηλαδή της ίδιας της ζωής. Τελικός στόχος είναι το μέλλον του περιβάλλοντος -και κατά συνέπεια το δικό μας- να αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα όλων των κρατών, αλλά και καθημερινή δράση κάθε απλού πολίτη που κατοικεί στον πλανήτη Γη.

- Διαφήμιση -

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι επίσης η μέρα που όλοι μας υποσχόμαστε ότι θα διασφαλίσουμε ένα καθαρότερο, πιο πράσινο και πιο φωτεινό μέλλον σ΄εμάς και τα παιδιά μας. Ο καθένας από εμάς έχει προσωπική ευθύνη, ώστε αυτή η προσπάθεια να φέρει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το UNEP (United Nations Environment Programme) που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος μας καλεί όλους κάθε χρόνο να αναλάβουμε δράση. Κάθε χρόνο ρωτά: Πώς θα γιορτάσεις φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος; Θα οργανώσεις έναν καθαρισμό στη γειτονιά σου, θα πας στη δουλειά σου με τα πόδια ή θα οδηγήσεις οικολογικά, θα σταματήσεις να χρησιμοποιείς πλαστικές σακούλες, θα φυτέψεις ένα δέντρο ή ακόμα καλύτερα θα οργανώσεις μια αναδάσωση μαζί με φίλους και συγγενείς; Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες υποστηρίζει η οργάνωση και μας προτρέπει να τσεκάρουμε το WED pack της ιστοσελίδας www.unep.org/wed και να συμπληρώσουμε ιδέες και προτάσεις που θα αποτελέσουν μέρος του χάρτη του Wide World of WED.

Επτά Δισεκατομμύρια Όνειρα. Ένας Πλανήτης. Κατανάλωσε με προσοχή.

Η ευημερία της ανθρωπότητας, το περιβάλλον και η λειτουργία της οικονομίας, σε τελική ανάλυση εξαρτάται από την υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων του πλανήτη. Πολλά από τα οικοσυστήματα της Γης πλησιάζουν κρίσιμα σημεία καμπής. Κινδυνεύουν να εξαντληθούν και η αλλαγή θα είναι μη αναστρέψιμη υπό την πίεση της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού και της οικονομικής ανάπτυξης. Μέχρι το 2050, αν τα σημερινά πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής παραμείνουν τα ίδια και με δεδομένο ότι ο πληθυσμός αναμένεται να φθάσει τα 9,6 δισεκατομμύρια, θα χρειαστούμε τρεις πλανήτες για να υποστηρίξουν τον τρόπος που ζούμε και καταναλώνουμε. Γι αυτό το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι “Επτά Δισεκατομμύρια Όνειρα. Ένας Πλανήτης. Κατανάλωσε με προσοχή”.

Διάβασε επίσης:

«Hand made Greek Summer» ένα bazaar για καλό σκοπό!

Ακολούθησε τα βήματα και ΒΡΕΣ την ευτυχία!

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ