κολύμπι λίπος
- Διαφήμιση -

Κι όμως μπορείς να χάσεις κιλά μόνο με κολύμπι, μιας και καίει το λίπος σε απίστευτο ποσοστό όπως λένε έρευνες. Εξάλλου, είναι από τις ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα και όσοι το αγαπούν, το υπογράφουν!

«Πώς µπορώ να κάνω το κολύµπι µου πιο αθλητικό ώστε να χάνω βάρος και να γυµνάζοµαι;» ρώτησε αναγνώστης μας και ο Γρηγόρης Δόγκας, Personal Trainer, Εισηγητής Σεµιναρίων, Associate Manager της AthensTrainers® απάντησε με σαφήνεια!

- Διαφήμιση -

Ιδού λοιπόν πόσο λίπος καίει το κολύμπι – Θα πάθεις πλάκα

Καταρχήν θέλω να σε συγχαρώ για την επιλογή σου, να γυµναστείς στο υδάτινο περιβάλλον! Μέσω της κολύµβησης και της συστηµατικής προπόνησης µπορείς να αυξήσεις τον µεταβολισµό σου και να µειώσεις το βάρος σου. Αν θέλεις µέγιστα αποτελέσµατα, δώσε ποικιλία στην προπόνησή σου χρησιµοποιώντας όλα τα στυλ της κολύµβησης σε συνδυασµό µεταξύ τους.

Καλό το ελεύθερο και αρέσει σε όλους µας αλλά υπάρχουν και άλλες, εξίσου καλές, επιλογές όπως το πρόσθιο, το πλάγιο πρόσθιο, το ύπτιο και για τους προχωρηµένους η πεταλούδα. Θα προτείνω επίσης παραλλαγές των βασικών στυλ όπως ελεύθερο µε το ένα χέρι, χέρια προσθίου µε πόδια ελευθέρου, δελφινισµός µε χέρια προσθίου κ.ά.

Ξεκίνησε µε συνεχόµενο κολύµπι και αύξησε την ένταση µε διαλειµµατική προπόνηση εκτελώντας διαδροµές ή ασκήσεις σε σταθερό σηµείο. Για παράδειγµα, εκτέλεσε µία διαδροµή γρήγορο ελεύθερο και ξαναγύρνα χαλαρά µε πρόσθιο ή κολύµπησε πρόσθιο και στο τέλος κάθε διαδροµής µείνε σε σταθερό σηµείο και µε το σώµα κάθετο «δούλεψε» για 30’’ κινώντας τα πόδια όπως οι παίκτες του πόλο.

Ακολουθώντας τα παραπάνω και χρησιµοποιώντας κολυµβητικό εξοπλισµό (χουφτάκια και βατραχοπέδιλα) η προπόνηση σου θα είναι έντονη, διασκεδαστική και αποτελεσµατική. Αφιέρωσε 40 µε 50 λεπτά από το χρόνο σου, 3-4 φορές την εβδοµάδα και δες το σώµα σου να δυναµώνει ενώ το ποσοστό του λίπους σου να µειώνεται όλο και περισσότερο.

Δες και αυτό: Τι λίπος έχεις στο σώμα σου; Δες αναλυτικά και σίγουρα θα πάθεις πλάκα με το… τεστ

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ