έφαγες το Πάσχα τι να κάνεις
- Διαφήμιση -

Αν έφαγες πολύ το Πάσχα μην αγχώνεσαι, δεν είσαι η μόνη! Ρωτήσαμε ειδικό και μας απαντά τι να κάνεις για να «μαζευτείς» μιας και η καραντίνα φεύγει και το καλοκαίρι… έρχεται!

Ο Γιάννης Χρύσου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Πρόεδρος Ε.Ι.Δ., επιστηµονικός συνεργάτης SEC, μας καθοδηγεί ώστε να μην έχουμε απώλειες! «Στις γιορτές του Πάσχα έφαγα αρκετά. Τι µπορώ να κάνω τώρα για να επανέλθει ο οργανισµός µου στα κανονικά του επίπεδα;» ρωτά αναγνώστριά μας και έχουμε την λύση

- Διαφήμιση -

Τι να κάνεις λοιπόν αν έφαγες πολύ το Πάσχα

Πρώτο βήµα της διαδικασίας είναι ο ήπιος περιορισµός της θερµιδικής πρόσληψης µε τακτικά γεύµατα καθ’ όλη τη διάρκεια της µέρας. Αγόρασε, λοιπόν, τρόφιµα µε σκοπό την εύκολη επιλογή σνακ για τις ώρες ενδιάµεσα των γευµάτων, προγραµµάτισε και προετοίµασε τα κυρίως γεύµατα εκ των προτέρων, ώστε να είναι έτοιµα τις ώρες που θα πρέπει να τα έχεις. Παράλληλα, αύξησε την κατανάλωση τροφίµων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά που µπορούν να προσφέρουν έντονο κορεσµό.

Αυτά είναι τα γαλακτοκοµικά, οι ξηροί καρποί για τις «δύσκολες ώρες», τα ολικής άλεσης δηµητριακά (δηµητριακά πρωινού, ψωµί και ζυµαρικά ολικής άλεσης, καστανό ρύζι κ.ά.), τα λαχανικά που συνοδεύουν κάθε κυρίως γεύµα, τα όσπρια, που πρέπει να υπάρχουν σε δύο τουλάχιστον µεσηµεριανά γεύµατα εβδοµαδιαίως, και το µήλο, που αποτελεί δεκατιανό και απογευµατινό σνακ. Τέλος, περιόρισε την κατανάλωση λίπους, τόσο από τα ίδια τα τρόφιµα όσο αυτό που προστίθεται στα γεύµατα µε τη µορφή ελαίου ή µαργαρίνης, και αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα. Οι αλλαγές αυτές θα σε βοηθήσουν να επιστρέψεις στο σύνηθες βάρος σου και θα θέσουν τα θεµέλια για µια πιο υγιεινή διατροφή και καλύτερη υγεία. Καλή επιτυχία!

Δες και αυτό: Εύκολη δίαιτα για μετά το Πάσχα – Κάνε παρελθόν 5 κιλά

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ