τι γυμναστική να κάνεις στην εμμηνόπαυση
- Διαφήμιση -

Η εμμηνόπαυση είναι από τις πιο κρίσιμες περιόδους στην ζωή μιας γυναίκας. Σίγουρα φοβάσαι τις αλλαγές στο σώμα σου αλλά και το να μην παχύνεις, κάτι που ωστόσο μπορείς να προλάβεις με γυμναστική. Η Βαρβάρα Σολοµωνίδου, Wellness Specialist, Personal Trainer, Εισηγήτρια Σεµιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήµατος «AthensTrainers® Ultimate Pilates System®», General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®, είναι εδώ για να σου λύσει την απορία.

«Πρέπει να κάνω συγκεκριµένη γυµναστική µετά την εµµηνόπαυση;» ρώτησε αναγνώστριά μας και η απάντηση θα βοηθήσει πολλές από εσάς, τις φίλες ή την μαμά σας.

- Διαφήμιση -

Τι γυμναστική να κάνεις στην εμμηνόπαυση

Για να επιλέξεις τη µορφή άσκησης που σου ταιριάζει πρέπει να ξέρεις και τα «παρελκόµενα» της εµµηνόπαυσης. Αρχικά λοιπόν χρειάζεσαι προπόνηση µε αντιστάσεις (µηχανήµατα, ελεύθερα βάρη, βάρος του σώµατος) για να δυναµώσουν οι µύες αλλά και τα κόκαλα, µιας και η οστεοπόρωση είναι ένα από τα σηµαντικότερα προβλήµατα που θα αντιµετωπίσεις λόγω της µείωσης των οιστρογόνων που προκαλεί αυξηµένη απώλεια ασβεστίου στα οστά.

Μπορείς να προσθέσεις πρόγραµµα µε ασκήσεις pilates, yoga και stretching προσαρµοσµένο στις δικές σου ανάγκες για να διατηρήσεις το εύρος κίνησης των αρθρώσεων, να δυναµώσεις τον κορµό, να βελτιώσεις τη σωµατική στάση και µέσω της αναπνοής να διαχειριστείς τα επίπεδα στρες της καθηµερινότητας.

Με παράλληλη προσοχή στη διατροφή σου θα πρέπει να αυξήσεις την αερόβια δραστηριότητα σου 2-3 φορές την εβδοµάδα συνδυάζοντας ποικίλες εντάσεις π.χ. από περπάτηµα ως τρέξιµο και από απλή ποδηλασία ως ποδηλασία µε ανηφόρες και γιατί όχι και χορό είτε σε χολή χορού είτε σε γυµναστήριο στους ρυθµούς της Zumba. Έτσι θα διαχειριστείς την πιθανή αύξηση στη χοληστερίνη, τη διαταραχή στο µεταβολισµό της γλυκόζης, την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, την τάση αύξησης του σωµατικού σου βάρους και παράλληλα θα βελτιωθεί η ψυχική σου διάθεση. Η ζωή συνεχίζεται και µετά την εµµηνόπαυση!

Δες και αυτό: Είσαι στην εμμηνόπαυση; 5 σημάδια ότι πάσχεις από κατάθλιψη

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ