πώς να κάψεις θερμίδες σπίτι
- Διαφήμιση -

Σίγουρα ένα από αυτά που μας απασχολούν τώρα που μένουμε σπίτι είναι το πώς να κάψουμε θερμίδες! Καμιά μας δεν θέλει να παχύνει αλλά οι επιλογές μας είναι περιορισμένες. Επειδή μόνο ένας σύντομος περίπατος δεν φτάνει, κάναμε λίστα με το ποιοι είναι οι 4 τρόποι που θα μας βοηθήσουν στον… αγώνα.

Αν κάνεις τα παρακάτω καθημερινά και προσέχεις και λίγο την διατροφή σου τότε όχι μόνο δεν θα παχύνεις αλλά ενδέχεται να αδυνατίσεις κιόλας. Σε περίπτωση λοιπόν που θες να βγεις από την καραντίνα και να είσαι πιο καλλίγραμμη από πριν, ιδού!

- Διαφήμιση -

4 τρόποι για να κάψεις 100 θερμίδες σε 10 λεπτά στο σπίτι σου

Σκάλες

Ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε ενέργεια σε όλο μας το σώμα. Συνδυάζουμε διαφορετική ένταση για μέγιστα αποτελέσματα σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Δοκιμάζουμε διαφορετικές εναλλακτικές όπως να ανεβούμε τη σκάλα ανάποδα με επανάληψη ασκήσεων για 10 λεπτά.

Αεροβική

Η έντονη αεροβική άσκηση συνίσταται ως η καλύτερη άσκηση για άμεση καύση θερμίδων -110 θερμίδες σε 10 λεπτά. Με την αερόβια άσκηση καταφέρνουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να χάσουμε θερμίδες. Η έντονη άσκηση επιβάλει φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο υγείας. Το σημαντικό είναι πως δεν απαιτείται ακριβός εξοπλισμός και οι αερόβιες ασκήσεις γίνονται εύκολα και στο σπίτι.

Κηπουρική

Αν ασχοληθούμε με τον κήπο και τις γλάστρες μας για 10 λεπτά, με έντονη δραστηριότητα, θα χάσουμε τις θερμίδες που θέλουμε.

Σχοινάκι

Το σχοινάκι αποτελεί τον καλύτερο τρόπο εκγύμνασης αφού επιταχύνει το σφυγμό μας ακόμη και αν γίνεται με μέτριο ρυθμό. Καίμε 110 θερμίδες για 10 λεπτά άσκησης με σχοινάκι. Επειδή αρκετοί δεν αντέχουμε πάνω από 30-40 δευτερόλεπτα καλό είναι να μοιράζουμε σε επαναλήψεις των 10-20 δευτερολέπτων ανάλογα με την αντοχή μας.

4 τρόφιμα που έχουν κάτω από 100 θερμίδες και μπορείς να τρως άφοβα

Μήλα

Τα 100 γραμμάρια μήλου έχουν μόλις 47 θερμίδες. Βοηθούν την καλή λειτουργία της καρδιάς και είναι πλούσια σε βιταμίνες όπως Α και C.

Βερίκοκα – 12 θερμίδες έκαστο

Λέγεται ότι μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών προσβολών. Είναι πηγή βιταμίνης C, καλίου και φυτικών ινών.

Σπαράγγια – 6 θερμίδες έκαστο

Μια αντιοξειδωτική τροφή που είναι πλούσια σε βιταμίνες όπως A,C , E και Κ, καθώς και φυτικές ίνες, στοιχεία απαραίτητα για την υγεία.

Παντζάρι – 36 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια

Καλή πηγή σιδήρου και φολικού οξέως το παντζάρι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά. Μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει τις επιδόσεις στη σωματική δραστηριότητα και προλαμβάνει την άνοια.

Αν όμως θέλεις να φας και κάτι το πρωί… δες εδώ την λίστα με τα τρόφιμα που μπορείς να φας άφοβα για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ