Γιώργος Αγγελόπουλος θαλάσσιο σκι
- Διαφήμιση -

1 στις 10 γυναίκες θα σου πει ότι ο ποιο καυτός Έλληνας είναι ο Γιώργος Αγγελόπουλος! Ο καλλονός που γνωρίσαμε μέσα από το Survivor, μπορεί να ασχολείται με την υποκριτική αλλά παλαιότερα ήταν αφιερωμένος στον αθλητισμό. Ποιο είναι όμως το άθλημα εκείνο που τον έκανε να χτίσει κορμί;

Μάθε όλα όσα δεν ήξερες για εκείνον αλλά και για το θαλάσσιο σκι που τόσο αγαπάει! Αρχικά να πούμε λίγα λόγια για το ποιος είναι ο Γιώργος Αγγελόπουλος…

- Διαφήμιση -

Το σύντομο βιογραφικό του

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 1982), γνωστός και με το παρατσούκλι «Ντάνος», είναι Έλληνας προπονητής θαλάσσιου σκι, ηθοποιός, επιχειρηματίας και πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως αμυντικός.[2] Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2017, μέσα από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό παιχνίδι επιβίωσης Survivor, στο οποίο αναδείχτηκε νικητής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σκιάθο.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Σκιάθο. Από εκεί πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου το 2004 μέχρι το καλοκαίρι του 2005. Είχε μόνο μία συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για λογαριασμό του Α.Σ. Ρόδος για την σεζόν 2005 με 2006, στην οποία είχε 23 συμμετοχές και τέσσερα γκολ.

Για μία τριετία αγωνίστηκε στην ομάδα του Εθνικού Αστέρα της Καισαριανής, στην οποία είχε 40 συμμετοχές και ένα γκολ. Την αγωνιστική περίοδο του 2008 είχε προπονητή τον Siniša Gogić. Το 2009 επέστρεψε στη Ρόδο. Τερμάτισε την ποδοσφαιρική καριέρα του στις 26 Μαΐου 2010 στον αγώνα με τον Ιωνικό στη Νεάπολη. Με τον τερματισμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας, στράφηκε στο χώρο των water sports και πιο συγκεκριμένα στο θαλάσσιο σκι.

Γιώργος Αγγελόπουλος

Πόσες θερμίδες καις με το θαλάσσιο σκι που κάνει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Το θαλάσσιο σκι βοηθάει στην ανάπτυξη των μυών του πάνω μέρους του σώματος (θωρακικοί, ραχιαίοι, τραπεζοειδείς) των πάνω άκρων (δικέφαλοι) αλλά και τον κάτω άκρων (τετρακέφαλοι). Επίσης συμβάλλει στην ελαστικότητα των αρθρώσεων των γονάτων. Μετά από μια ώρα θαλάσσιο σκι έχετε κάψει 350-500 θερμίδες.

Πού γεννήθηκε το άθλημα που αγάπησε ο Γιώργος Αγγελόπουλος

  • Το θαλάσσιο σκι«Γεννήθηκε» γύρω στο 1900 από μια παρέα νεαρών που διασκέδαζε στα νερά μιας λίμνης των ΗΠΑ. Γρήγορα, η μόδα εξαπλώθηκε, ενώ με την εμφάνιση όλο και πιο δυνατών μηχανών στα σκάφη, αυξήθηκε η ταχύτητα, η δυσκολία αλλά και η δημοφιλία του αθλήματος. Η πρώτη μορφή του θαλάσσιου σκι ήταν η «θαλασσοδρομία» (aqua-planing), όπου ο αθλητής γλιστρούσε στο νερό πάνω σε μια σανίδα (aqua-plane) δεμένη πίσω από ένα «ταχύπλοο» σκάφος. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στην Ελλάδα, τέτοιες «θαλασσοδρομίες» υπήρχαν την περίοδο 1945-1946, στην περιοχή του Βόλου, με σκάφη του Λιμενικού Σώματος.
  • Με τη σημερινή του μορφή το άθλημα (με ένα ή με δύο πέδιλα) εμφανίστηκε το 1957, στον όρμο της Βουλιαγμένης, ως άθλημα αναψυχής. Το 1959, ο Ναυτικός Ομιλος Βουλιαγμένης δίνει ώθηση στο αγωνιστικό μέρος του αθλήματος, με την ίδρυση του πρώτου τμήματος αγωνιστικού θαλάσσιου σκι.
  • Ετσι, ο πρώτος σύλλογος που δραστηριοποιήθηκε στη χώρα μας ήταν ο Ναυτικός Ομιλος Βουλιαγμένης, ο οποίος έως το 1963 εκπροσωπούσε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ενωση Θαλασσίου Σκι (μετονομάστηκε σε Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι το 1988). Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι (ΕΟΘΣκι) ιδρύθηκε το 1963 και από το 1965 συμμετέχει σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Το 1972 το θαλάσσιο σκι ήταν άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, αλλά λόγω του υψηλού κυματισμού που υπήρχε στο λιμάνι του Κιέλου η επίδειξη δεν ήταν ικανοποιητική και έχασε την αναγνώρισή του.
  • Από την εμφάνιση του αγωνιστικού θαλασσίου σκι, οι Ελληνες αθλητές διαπρέπουν συνεχώς, με την κατάκτηση μεταλλίων σε διεθνείς διοργανώσεις ανδρών, γυναικών και νέων.
- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ