τρικ για να δείχνεις νεότερη
- Διαφήμιση -

Κι όμως το τρικ για να δείχνεις νεότερη είναι το εξής 1: Η γυμναστική! Όλα είναι θέμα άσκησης λένε οι ειδικοί και αν θέλεις να γυρίσεις πίσω το χρόνο, άσε τις κρέμες και τα μαγικά φίλτρα και ξεκίνα τη γυμναστική, το απόλυτο ελιξίριο ζωής!

Η δύναμη που έχει η καθημερινή άσκηση είναι εντυπωσιακή. Σε βοηθά να χτίσεις δυνατούς μυς, να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα και φυσικά κολακεύει την εικόνα σου. Υπάρχει, όμως, ακόμα ένα όφελος της άσκησης. Είναι ο… μαγικός τρόπος που φεύγουν τα χρόνια από πάνω σου! Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να αλλάξεις το βιολογικό σου ρολόι, όμως η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου σε τέτοιο βαθμό που δεν θα έχει καμία σημασία η ημερομηνία γέννησής σου.

- Διαφήμιση -

Πως η γυμναστική είναι τρικ για να δείχνεις νεότερη

Το δέρμα σου παραμένει λείο και απαλό

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το δέρμα εκείνων που αθλούνται συστηματικά έχει την ιδιότητα να δημιουργεί ουσίες που το κάνουν να λάμπει παρατείνοντας αισθητά τη γήρανσή του.

Βελτιώνει τη στάση του σώματος

Καθώς μεγαλώνουμε, η στάση του σώματος αρχίζει να χαλάει, με αποτέλεσμα πολλές φορές να έχουμε προβλήματα στην πλάτη και τη μέση, ακόμα και να καμπουριάζουμε. Ένας άνθρωπος που αθλείται δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοια προβλήματα, καθώς η γυμναστική ενισχύει τη σωστή στάση του σώματος.

Κάνει καλό στη διάθεσή σου

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκκρίνονται οι γνωστές μας ενδορφίνες, μια ουσία που είναι υπεύθυνη για τη χαρά και την καλή διάθεση.

Τέλος στην αϋπνία

Η συχνή άσκηση σε βοηθά να αποφύγεις τις διαταραχές ύπνου. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε μορφή άσκησης, αλλά ιδιαίτερα η αερόβια, τονώνει και παράλληλα κουράζει τον οργανισμό σου, με αποτέλεσμα ο ύπνος να είναι το καλύτερος τρόπος επαναφόρτισης.

Ανεβάζει τη λίμπιντό σου

Η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα. Ειδικότερα όμως μετά από τη γυμναστική, το έξτρα αίμα που έχει κυκλοφορήσει στο σώμα αυξάνει τη διέγερσή σου. Επίσης η απόδοσή σου στο σεξ είναι καλύτερη, αφού και εσύ αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου.

Βελτιώνει την ευλυγισία

Όσο μεγαλώνεις, η ευλυγισία σου μειώνεται. Οι μύες και οι αρθρώσεις έχουν την τάση να γίνονται άκαμπτοι. Η yoga ή το pilates, δύο μορφές άσκησης που βασίζονται στις διατάσεις, κάνουν το σώμα σου ευλύγιστο και χαλαρό.

Ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου

Ο μεταβολισμός έχει την τάση να μειώνεται καθώς μεγαλώνεις. Έτσι η αύξηση του βάρους είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Ευτυχώς, η καθημερινή άσκηση σε βοηθά να αυξήσεις τον αριθμό των θερμίδων που καις καθημερινά, με αποτέλεσμα να διατηρείς ένα υγιές βάρος. Άλλωστε έρευνες έχουν δείξει ότι το να κάνεις βάρη, σε βοηθάει να διατηρείσαι νέα!

Μιας και μιλάμε για τρικ, δες και αυτό: Τρικ: Βάλε στο πιάτο σου τη σωστή ποσότητα φαγητού

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ