- Διαφήμιση -

Η Σόφη Πασχάλη εξηγεί στο The BODY πως θα αποκτήσεις το κορμί που ονειρεύεσαι με απλές ασκήσεις.

«Όποιος νοµίζει ότι δεν µπορεί να γυµναστεί µε ένα DVD, ας το δοκιµάσει», λέει η Σόφη µε απόλυτη σιγουριά. «Συχνά στις διακοπές απολαµβάνουµε όσα συµβαίνουν, αλλά ξεχνάµε ότι το σώµα µας έχει κι άλλες απαιτήσεις. Είναι σίγουρο ότι θέλεις όσο είσαι εκεί να είσαι καλλίγραµµος, αλλά θέλεις κι όταν γυρίσεις να είσαι το ίδιο», µας εξηγεί. Κι έχει δίκιο, γιατί πολλοί από εµάς χαλαρώνουµε προς κάθε κατεύθυνση στις διακοπές µας, µε αποτέλεσµα να επιστρέφουµε κουβαλώντας εκτός από τις αποσκευές µας και µερικά επιπλέον κιλά!

- Διαφήμιση -

Γυµναστική και διακοπές µαζί

«Οι διακοπές είναι µια καλή ευκαιρία να κάνεις γυµναστική. Ιδίως νωρίς το απογευµατάκι, µε ένα δεκάλεπτο, µπορείς να γεµίσεις ενέργεια. Οι ασκήσεις που προτείνω είναι 5 δεκάλεπτα προγράµµατα για κάθε περίπτωση. Μπορείς να τις δοκιµάσεις πριν πας διακοπές, στην παραλία, κατά τη διάρκεια των διακοπών… όποτε θέλεις», λέει ενθουσιασµένη µε το αποτέλεσµα η Σόφη.

Φυσικά, δεν κρύβει την αδυναµία της στη γιόγκα, γι’ αυτό και στα προτεινόµενα προγράµµατα περιλαµβάνεται και ένα δεκάλεπτο µε γιόγκα στο ηλιοβασίλεµα. «Είναι πολύ ωραίο», λέει και εξηγεί ότι πρόκειται για µια ιδιαίτερη ώρα, απολύτως κατάλληλη για να χαλαρώσουµε και να «συνοµιλήσουµε» µε τον αληθινό µας εαυτό.

Μη χάνεις το χρόνο σου στην πισίνα

Εξίσου ενδιαφέρον, όµως, είναι και το πρόγραµµα µέσα στην πισίνα, όπου µπορείς να γυµναστείς ουσιαστικά απολαµβάνοντας το µπάνιο σου. «Αν αγαπάς το υγρό στοιχείο, αυτές είναι οι ιδανικές ασκήσεις. Ουσιαστικά αξιοποιείς µε τον καλύτερο τρόπο την ώρα σου µέσα στο νερό. Είναι πολύ εύκολο να το κάνει κάποιος, και µάλιστα πολύ αποτελεσµατικά. Ακόµα και ο τρόπος που ανεβαίνεις και κατεβαίνεις τη σκάλα της πισίνας γίνεται άσκηση για τα χέρια. Είναι απλοί τρόποι για να γυµνάζεσαι καθηµερινά όπου κι αν είσαι».

Ευ ζην

Κι όπως λέει η Σόφη, τα αποτελέσµατα δεν θα αργήσουν: «Προσωπικά ελπίζω αυτά τα προγράµµατα να είναι τόσο εύκολα και αγαπητά που να γίνουν “ανάγκη” σε όποιον τα δοκιµάσει και να τα κάνει καθηµερινά. Νοµίζω ότι η άσκηση θα πρέπει να είναι τρόπος ζωής, να είναι στα “θέλω” της ζωής µας, γιατί τότε µόνο θα έχουµε ένα συνολικό και δια βίου αποτέλεσµα. Δεν πρόκειται µόνο για τη δηµιουργία ενός όµορφου σώµατος. Το ευ ζην ξεκινάει από ένα σωστό και υγιές µυαλό. Μόνο ένα καθαρό µυαλό θα µας δώσει κι ένα υγιές σώµα. Αν σταµατήσεις να σκέφτεσαι “τοξικά”, τότε όλα θα αλλάξουν», εξηγεί. «Την άσκηση δεν τη βλέπω µόνη της αλλά ως µέρος ενός συνολικού ευ ζην. Σκεφτόµαστε πιο όµορφα και πιο σωστά για τον εαυτό µας αν τον αγαπάµε και τον φροντίζουµε. Όταν τον τρέφουµε πιο σωστά και γυµναζόµαστε, λειτουργούµε γενικά πιο σωστά».

Τρόπος ζωής

Η γνωστή γυµνάστρια προτείνει σε όσους θέλουν να δουν άµεσα αποτελέσµατα να ακολουθήσουν τα προγράµµατα εντατικά και, όπως λέει, «θα δουν πολύ σύντοµα ενδυνάµωση. Ετοιµάζω πάντα ασκήσεις που, ενώ φαινοµενικά είναι εύκολες, έχουν µια πολυπλοκότητα. Κι έτσι, θα γυµναστείς θέλεις δεν θέλεις. Δηλαδή,… δεν µπορείς να “κλέψεις”». Τι πρέπει, όµως, να προσέξουν όσοι γυµναστούν µε το DVD της Σόφης; Υπάρχουν σηµεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής; «Να µε παρατηρούν καλά, προσεκτικά, γιατί θα πρέπει να έχουν σωστή στάση σώµατος».

Η Σόφη, εξηγώντας και την αγάπη της για τη γιόγκα, λέει ότι οι Ελληνίδες που ασχολούνται µε ασκήσεις ανατολίτικης φιλοσοφίας «µπαίνουν σε µια άλλη διαδικασία. Βλέπω ότι συνεχίζουν τις ασκήσεις χωρίς διαλείµµατα. Αντίθετα, όσοι ασχολούνται µόνο µε ασκήσεις γυµναστηρίου “τρέχουν” λίγο πριν τις διακοπές. Είναι εποχική η γυµναστική αυτή που κάνουν…».

Τι κάνεις λάθος;

Όπως λέει η Σόφη, το συνηθισµένο λάθος στη διατροφή µας είναι ότι απέχουµε από πολλά φαγητά για µεγάλο χρονικό διάστηµα και µετά τα τρώµε όλα µαζί. «Είναι πολύ χαρακτηριστικό, κυρίως για τις Ελληνίδες. Και µετά πηγαίνουν στο γυµναστήριο για 4 ώρες κι όχι για 1. Εγώ, λοιπόν, προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι είναι πολύ απλό να προσέχεις κάθε µέρα από λίγο. Δεν χρειάζεται να σου γίνει εµµονή. Αν µάλιστα τα κιλά γίνουν εµµονή, δεν µπορείς να αδυνατίσεις. Εάν κολλήσεις µε τη γυµναστική, δεν θα την κάνεις σωστά. Πρέπει να τα κάνεις όλα επειδή το θέλεις, σου αρέσει, χωρίς υπερβολές, χωρίς εµµονικές ιδέες».

Κράτα επαφή

Η αεικίνητη λάτρις της γιόγκα αυτή την περίοδο κάνει ένα βήµα πιο πέρα. Ετοιµάζει ένα πρόγραµµα χορού µε βάση τη γιόγκα και το pilates, ενώ καθηµερινά παρουσιάζει ασκήσεις στο «TV mall» στο web TV του Αlpha. Τις υπόλοιπες ώρες, blogάρει στο fthis.gr περί του ευ ζην, φιλοδοξώντας να µας µυήσει όλες σε µια άλλη φιλοσοφία ζωής, πιο ουσιαστική και αληθινή.

Θα την ακολουθήσουµε! To DVD με τις ασκήσεις κυκλοφόρησε στο The BODY Ιουνίου.

Διάβασε επίσης:

Αυτή είναι η άσκηση για τέλεια οπίσθια!

Η Εύη Αδάμ σου δείχνει πώς θα αποκτήσεις super κοιλιακούς!

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ