Είναι σίγουρα άδικο τα σιροπιαστά µελοµακάρονα και οι βουτυρένιοι κουραµπιέδες να καταστρέφουν το όνειρο για µια flat κοιλιά, αλλά κι εσύ έχεις τα δικά σου όπλα για να αντεπιτεθείς. Με τη βοήθεια της Σόφης Πασχάλη απόκτησε την υπέροχη επίπεδη κοιλιά, που πάντα ονειρευόσουν, ακόµα και µέσα στις γιορτές! Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες της και θα δεις γρήγορα αποτελέσµατα.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι η περιφέρεια των αντρών πρέπει να είναι το πολύ 1 µέτρο και των γυναικών το πολύ 90 εκατοστά.

1. Ξαπλώνω πάνω σε ένα στρώµα και παίρνω θέση σαν να πρόκειται να κάνω κοιλιακούς. Σφίγγω τους γλουτούς και την κοιλίτσα. Κρατώ τεντωµένα τα δάχτυλα των ποδιών αλλά ίσα που να ακουµπούν στο έδαφος. Δεν θέλω το βάρος να είναι στα πόδια. Τα χέρια µε ανοιχτούς αγκώνες στο κεφάλι. Ανεβάζω τον άνω κορµό ελαφριά και κάνω 3 σετ των 8 επαναλήψεων για να γυµνάσω τον άνω κοιλιακό.

_L2A3056s

2. Συνεχίζω, χωρίς διάλειµµα, και ανεβάζω τεντωµένο το πόδι, αλλά όχι σε ορθή γωνία. Κάνω 3 σετ των 8 επαναλήψεων, πρώτα µε το ένα πόδι και µετά µε το άλλο, για να δουλέψω τον κάτω κοιλιακό.

_L2A3059s

3. Στη συνέχεια, στρίβω το πάνω µέρος του κορµού µου προς την αντίθετη πλευρά και επαναφέρω το χέρι στο κεφάλι. Κρατώ τεντωµένο το αντίθετο από το πόδι χέρι και κάνω 3 σετ 8 επαναλήψεων. Συνεχίζω αλλάζοντας χέρι και πόδι και επαναλαµβάνοντας τα σετ.

_L2A3062s

4. Σηκώνω και τεντώνω και τα δύο πόδια. Οι παλάµες ακουµπούν στο έδαφος, αλλά οι ώµοι και το κεφάλι είναι ελαφρώς ανασηκωµένα. Μένω σταθερή µετρώντας 3 σετ των 8. Αν αντέξεις, θα αρχίσει να σε πονάει ο κοιλιακός.

_L2A3063s

5. Φέρνω τα χέρια κάτω από τους γλουτούς, ώστε να µη νιώσω ενόχληση στη µέση, και τοποθετώ τους αγκώνες κάτω. Ωµοπλάτες και κεφάλι ψηλά. Τα πόδια είναι ελαφρώς ανασηκωµένα. Μένω σταθερή και µετράω 3 σετ των 8.

_L2A3064s

6. Τώρα όλο το βάρος είναι στις παλάµες. Ανεβάζω τη στήριξη. Οι αγκώνες δεν ακουµπούν στο έδαφος και έχει ανασηκωθεί όλος ο άνω κορµός. Τα πόδια µου είναι ελαφρώς πάνω από το έδαφος. Μένω ακίνητη µετρώντας 3 σετ των 8.

_L2A3065s

7. Ακουµπάω τα δάχτυλα των ποδιών στο έδαφος, αλλά όχι το πέλµα. Στόχος µου είναι να δουλέψει ο κάτω κοιλιακός. Στέκοµαι µε τέτοιο τρόπο ώστε ο κορµός να γέρνει προς τα πίσω.

_L2A3066s

8. Γυρνάω τον κορµό µου στο πλάι και τον ανεβάζω λίγο πιο ψηλά. Ανασηκώνω το ένα πόδι και ταυτόχρονα το αντίστοιχο χέρι δείχνει πίσω, στρίβοντας τον κορµό. Γυρίζω στην αρχική θέση και επαναλαµβάνω την κίνηση από την άλλη πλευρά. Κάνω την άσκηση για 3 σετ των 8 επαναλήψεων.

_L2A3067s

Διάβασε επίσης:

Η νέα τρέλα λέγεται Pound Rockout workout!

Super άσκηση για να χάσεις 800 θερμίδες σε 60′!