Τεστ μεταβολισμού
- Διαφήμιση -

Αν έχεις δοκιμάσει κάθε λογής δίαιτα και ο δείκτης της ζυγαριάς σου μένει στο ίδιο σημείο, τότε ίσως κάτι δεν κάνεις σωστά. Μάθε με το τεστ μεταβολισμού πόσες θερμίδες καις και δες πώς θα καταφέρεις να δεις αποτελέσματα στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος!

Η αλήθεια είναι ότι οι όποιες δίαιτες και η γυμναστική δεν αποδίδουν το ίδιο στους ανθρώπους. Τι μπορείς να κάνεις; Να εμπιστευτείς την γενετική! Γιατί; Γιατί η γενετική σου δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποκλειστικά και μόνο για εσένα, για να χάσεις είτε λίπος είτε για ακολουθήσεις σωστή μέθοδο διατροφής.

- Διαφήμιση -

Τι είναι το τεστ μεταβολισμού

Το DNAFit® είναι ένα γενετικό τεστ το οποίο ελέγχει τους πολυμορφισμούς (SNPs) σε γονίδια που αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και εστιάζει στο σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής και άσκησης. Αναλύοντας το DNA μας εκμεταλλευόμαστε τα γενετικά μας πλεονεκτήματα, προστατευόμαστε από τα γενετικά μας μειονεκτήματα και βελτιώνουμε την κατάσταση της υγείας μας.

Προσπαθούμε να αλλάξουμε τον τρόπο άσκησης και διατροφής χρησιμοποιώντας το γενετικό υπόβαθρο, επειδή η μακροχρόνια ευεξία και η ζωτικότητα είναι προσωπική υπόθεση.

Το DNAFit® απευθύνεται σε καθένα από εμάς που επιθυμεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα το σωματικό του βάρος και την φυσική του κατάσταση, καθώς του επιτρέπει σε συνεργασία με τον προσωπικό του σύμβουλο υγείας να διαμορφώσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης το οποίο θα έχει πιο μόνιμα και πιο ουσιαστικά αποτελέσματα.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε το ίδιο DNA κατά 99,5%. Οι μικρές διαφορές που υπάρχουν στο υπόλοιπο 0,5 % των γονιδίων μας, είναι αυτές που μας κάνουν να είμαστε μοναδικοί και διαφορετικοί μεταξύ μας. Έτσι εξηγείται γιατί όλοι ενώ όλοι λαμβάνουμε τα ίδια θρεπτικά συστατικά, εν τούτοις η απόκριση μας στην απορρόφηση και στον μεταβολισμό αυτών των συστατικών είναι διαφορετική. Αυτό λοιπόν το γεγονός δημιουργεί την ανάγκη δημιουργίας εξατομικευμένης διατροφής με βάση τις υποδείξεις του DNA μας.

Το DNAFit® επιτρέπει να εντοπίσουμε τα γενετικά μας χαρακτηριστικά τα οποία επηρεάζουν 6 βιολογικές λειτουργίες όπως:

  1. ο μεταβολισμός των υδατανθράκων,
  2. η τάση αποθήκευσης λίπους,
  3. η λειτουργία της αποτοξίνωσης και του αντιοξειδωτικού μηχανισμού,
  4. η απορρόφηση των βιταμινών,
  5. οι δυσανεξίες στην λακτόζη και στην γλουτένη,
  6. η αντίδραση στην καφεΐνη, στο αλκοόλ και στο διατροφικό αλάτι.

Αναζητάς τρόπους να δώσεις γεύση στο φαγητό χωρίς αλάτι; Διάβασε εδώ πώς θα τα καταφέρεις!

Όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα γονίδια δεν λειτουργούν από μόνα τους, ούτε καθορίζουν τα πάντα από μόνα τους, αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και δημιουργούν τον φαινότυπό μας, δηλαδή αυτό που είμαστε, άσχετα με το τεστ μεταβολισμού που μπορεί να έχουμε κάνει. Γνωρίζοντας το γενετικό μας υπόβαθρο, είμαστε σε θέση αφενός να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα της λειτουργίας του οργανισμού μας και αφετέρου να γνωρίζουμε ποιες είναι εκείνες οι ιδιαίτερες προσωπικές διατροφικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε έναν καλύτερο τρόπο διαβίωσης.

Προκειμένου ο αθλούμενος να εξασφαλίσει υψηλή αποτελεσματικότητα και να μεγιστοποιήσει τις επιδόσεις του, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα γενετικά του αποτελέσματα με τρόπο που να μπορούν να επιδράσουν θετικά και αποτελεσματικά στην προπόνησή του. Αυτό σημαίνει ότι το προπονητικό του πρόγραμμα θα πρέπει να δομηθεί σύμφωνα με την ποσοστιαία κατανομή του γενετικού του DNAFit® προφίλ σε Δύναμη / Αντοχή.

*Από τη Βαρβάρα Σολομωνίδου Wellness Specialist, Personal Trainer, Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος «AthensTrainers® Ultimate Pilates System®», Member of European Lifestyle Medicine Organization, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®, DNAFit® Certified Trainer
www.athenstrainers.gr

Διαβάστε επίσης:

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ