- Διαφήμιση -

Η «ψυχή» της ιστορικής διοργάνωσης χτυπά μέσα στις καρδιές των αθλητών, που περνούν μήνες σκληρής προπόνησης με την ελπίδα να κόψουν πρώτοι το νήμα μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το The BODY μίλησε με τη νέα γενιά των Ελλήνων μαραθωνοδρόμων, που έχουν ήδη καταφέρει να μας εκπλήξουν με τις επιδόσεις τους.

Η Μάγδα Γαζέα θα τρέξει φέτος για 12η φορά στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Μία από τις κορυφαίες του αθλήματος, από το 2003 έχει πάρει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις της αυθεντικής διαδρομής, με εξαίρεση το 2011, χρονιά που έφερε στη ζωή το πρώτο της παιδί. «Θα κάνω κάτι που ξέρω να κάνω καλά. Θα παλέψω για το καλύτερο δυνατό. Η αυθεντική διαδρομή δεν είναι εύκολη. Η αυθεντική διαδρομή θέλει σεβασμό. Πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος, τρέχεις κυρίως με το μυαλό και όχι τόσο με το σώμα. Για να καταφέρεις να αντεπεξέλθεις χρειάζεται να έχεις ισχυρή προσωπικότητα», είχε δηλώσει στο παρελθόν η αθλήτρια, που πέρσι ήταν η δεύτερη Ελληνίδα που τερμάτισε, με χρόνο 2:47:27, ενώ είχε τερματίσει πρώτη τα προηγούμενα δύο χρόνια.

- Διαφήμιση -

Η Ελένη Θεοδωρακοπούλου συμμετέχει για δεύτερη φορά φέτος στον αγώνα των 5 χλμ., με προσωπικό χρόνο 17:39. Πέρσι είχε στεφθεί νικήτρια και το ίδιο ελπίζει να συμβεί και φέτος. «Στόχος μου παραμένει η νίκη», λέει η ίδια. «Πέρσι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τους αγώνες ημιαντοχής στους οποίους συμμετέχω, στα 800 και 1.500 μέτρα, αποφάσισα να συμμετάσχω στα 5 χλμ. του Μαραθωνίου. Είναι μια πολύ όμορφη διοργάνωση και ήθελα πάρα πολύ να πάρω μέρος. Σιγά σιγά αρχίζω να αποσύρομαι από το στίβο και νομίζω ότι είναι ωραίο να τρέχω σε αγώνες δρόμου στα 5 και 10 χλμ. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι μια γιορτή για όλους, από παιδιά μέχρι μεγάλους. Αν είσαι πρωτάρης και μπεις στο Παναθηναϊκό με όλη αυτή την ενέργεια, τη μουσική… είναι κάτι μοναδικό. Τη στιγμή που έμπαινα στο Καλλιμάρμαρο και με εμψύχωνε όλος αυτός ο κόσμος δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Είναι μια γιορτή του αθλητισμού που με έχει κερδίσει».

Ο Μάρκος Γκούρλιας είναι ο μικρότερος από την παρέα, μόλις 20 ετών και θεωρείται ένα από τα νέα αστέρια που θα τρέξουν στο 5άρι. «Κάθε αγώνας έχει το δικό του χαρακτηριστικό. Οι αθλητές στοχεύουν πάντα “λιμάνια”, για να κάνουν τις επιτυχίες τους σε αυτά. Ο Μαραθώνιος είναι ακόμα πιο σημαντικός γιατί συγκεντρώνει τόσο κόσμο και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από τον Αύγουστο προπονούμαι καθημερινά 4 με 6 ώρες για τον αγώνα».

Το φιλανθρωπικό πρόσωπο του αγώνα

Τα φιλανθρωπικά σωματεία Οι Φίλοι του Παιδιού και MDA Ελλάς θα στηρίξουν με τη συμμετοχή τους στον 33ο Μαραθώνιο της Αθήνας 10 δημοφιλείς ηθοποιοί, παρουσιαστές και δημοσιογράφοι.

Οι Νίκος Αναδιώτης, Νίκη Κάρτσωνα Μαρία Μπεκατώρου, Μαρία Νικόλτσιου, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Νικολέττα Ράλλη, Μαίρη Συνατσάκη, Σάσα Σταμάτη, Εύη και Μαρία Φραγκάκη θα τρέξουν την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ., ως πρεσβευτές της WIND Running Team, στηρίζοντας το έργο των κοινωνικών φορέων «Οι Φίλοι του Παιδιού» και MDA Ελλάς.

Τη στήριξή της στο έργο του σωματείου Οι Φίλοι του Παιδιού μετέφερε και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Παιδικό Σταθμό «Οι Φίλοι Του Παιδιού» στον Κεραμεικό, μαζί με το συνεργάτη της, chef pâtissier Διονύση Αλερτά.

Διάβασε επίσης:

Ο αυθεντικός Μαραθώνιος

Μετά τη γυμναστική πεινάω, είναι σωστό όµως να φάω αµέσως;

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ