Αντιλήψεις Θηλασμός
- Διαφήμιση -

Ο θηλασμός είναι μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές στη ζωή της νέας μαμάς και είναι ένας αναντικατάστατος τρόπος διατροφής για το μωράκι σου. Ωστόσο, οι απόψεις ειδικών αλλά και μη, όπως συγγενών και φίλων, μπορούν να σε φέρουν σε σύγχυση μιας και συχνά αντικρούουν η μια την άλλη.

Ακολουθούν τρεις λάθος αντιλήψεις και στις παραθέτουμε.

- Διαφήμιση -

Ο θηλασμός παχαίνει ή δεν σας επιτρέπει να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης
Τι ισχύει: Ο οργανισμός έχει ανάγκη τα επιπλέον κιλά για να ξεκινήσει τη διαδικασία του θηλασμού. Παράγει την προλακτίνη για να αυξάνει την παραγωγή του γάλακτος. Είναι γεγονός όμως ότι η προλακτίνη αυξάνει και την όρεξη. Αν θα χάσεις ή αν θα πάρεις κιλά εξαρτάται από την κατάσταση που ήταν το σώμα σου πριν γεννήσεις και αν έκανες γυμναστική.

Δεν μπορούμε να θηλάσουμε όταν έχουμε πολύ μικρό στήθος
Το μέγεθος των μαστών είναι διαφορετικό από γυναίκα σε γυναίκα είναι γεγονός. Δεν σημαίνει όμως να μειώνει ή να αυξάνει την ικανότητά σας να θηλάσετε με επιτυχία ή πιο εύκολα. Οι μελέτες δείχνουν ότι το μέγεθος δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά το θηλασμό.

Πρέπει να καθαρίζεις το στήθος σου κάθε φορά που θηλάζεις με χαμομήλι, νερό ή σαπούνι
Το μητρικό γάλα περιέχει έναν συνδυασμό από αντιμικροβιακούς παράγοντες, οπότε δεν χρειάζεται κανένας επιπλέον καθαρισμός του. Μάλιστα, οι οδηγίες αυτές  απαιτούν από τη  χρόνο και κόπο άσκοπα. Έτσι, μετατρέπουν χωρίς λόγο  μια φυσιολογική διαδικασία σε δύσκολη.

Διαβάστε επίσης:

Ο θηλασµός προστατεύει την καρδιά!

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ