- Διαφήμιση -

Τα ούρα μπορούν να αποκαλύψουν σημαντικές πληροφορίες για την υγεία σου, καθώς μαζί με αυτά απορρίπτονται από τον οργανισμό σου τοξίνες και άλλες βλαβερές ουσίες.

- Διαφήμιση -

Σημάδι καλής υγείας και ομαλής λειτουργίας του ουροποιητικού είναι τα εντελώς διάφανα ή ελαφρώς κιτρινωπά ούρα (στο χρώμα του σταχυού).

Τι σημαίνει εάν τα ούρα δεν είναι διάφανα αλλά θολά;

Η συνηθέστερη αιτία είναι η αφυδάτωση. Εάν δεν έχουν εκδηλωθεί άλλα ανησυχητικά συμπτώματα, όπως τσούξιμο ή πόνος κατά την ενούρηση, και τα ούρα επανέλθουν στη φυσιολογική τους απόχρωση μετά από μερικές ημέρες, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Άλλη μια κοινή αιτία είναι η βακτηριακή λοίμωξη. Εάν εισχωρήσουν στην ουροδόχο κύστη μικροοργανισμοί όπως το βακτήριο Εσερίχια κόλι (E.coli), αποστέλλονται στο σημείο λευκά αιμοσφαίρια για να αντιμετωπιστεί η λοίμωξη. Τα λευκά αιμοσφαίρια που απορρίπτονται μέσω των ούρων ευθύνονται για τα θολά ούρα στην περίπτωση αυτή.

Στις γυναίκες, τα κολπικά υγρά που παράγονται σε περίπτωση κολπίτιδας (από βακτήριο, μύκητα ή παράσιτο) μπορεί να αλλοιώσουν την απόχρωση των ούρων και αυτά να μοιάζουν θολά.

Στους άντρες, τα ούρα μπορεί να είναι θολά μετά τη σεξουαλική επαφή, λόγω υπολειμμάτων σπέρματος που απορρίπτονται μαζί με αυτά.

Τα ούρα μπορεί επίσης να είναι θολά λόγω κρυστάλλων ασβεστίου ή φωσφόρου που απορρίπτει το σώμα. Η αιτία στην περίπτωση αυτή είναι πιθανότατα η διατροφή, για παράδειγμα η υπερκατανάλωση γάλακτος, τυριού ή ζωικών οργάνων όπως το συκώτι και οι νεφροί.

Πηγή: onmed.gr

Διάβασε επίσης:

Διατήρησε την υγεία των νεφρών σου

Κουρκουμάς: ένα θαυματουργό μπαχαρικό για την υγεία σου

Νόσος του Lyme: Από τι προσβλήθηκε η Avril Lavigne;

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ