- Διαφήμιση -

Χάρη στο Smartphone σου, ο κόσμος βρίσκεται στα πόδια σου. Αλλά τι συνέπειες έχεις αυτό στο μυαλό σου; Δυστυχώς πολλές.

Ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι όταν βρίσκεσαι σε ένα εστιατόριο και έρχεται ο λογαριασμός. Θα χρησιμοποιήσεις αμέσως το κομπιουτεράκι του κινητού σου για να κάνεις την πράξη και να δεις πόσο κοστίζει το κάθε άτομο. Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι το έχουμε κάνει, παραπάνω από μία φορά. Όμως αυτή η τόσο απλή και απερίσκεπτη πράξη, κρύβει πολλούς κινδύνους για το μέλλον του μυαλού σου.

- Διαφήμιση -

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Waterloo του Καναδά ύστερα από έρευνα που διεξήγαγαν σε περίπου 200 χρήστες Smartphones, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι περισσότεροι από αυτούς, όταν είχαν κάποιο πρόβλημα δεν το επεξεργάζονταν οι ίδιοι, ώστε να βρουν λύσεις, αλλά το περνούσαν σε κάποια εφαρμογή του κινητού τους, με σκοπό να τους βρει εκείνη τη λύση.

Το αποτέλεσμα της έρευνας, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως η τεχνολογία είναι βασικό κομμάτι στη ζωή μας, όμως αν στηριχτούμε τελείως επάνω της, ο εγκέφαλός μας θα αδρανήσει με τα χρόνια. Με αποτέλεσμα μεγαλώνοντας να έχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο για εγκεφαλικές ασθένειες. Εκείνο λοιπόν που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατάμε τις ισορροπίες.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ