- Διαφήμιση -

Αν το πράσινο τσάι αποτελεί μία από τις συνήθειές σου, τότε έχεις κάνει στον οργανισμό σου ένα πολύ μεγάλο δώρο. Σύμφωνα με μια πρόσφατη Ιαπωνική έρευνα το πράσινο τσάι μειώνει τον κίνδυνο άνοιας και της σταδιακής απώλειας μνήμης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Οι ερευνητές όμως υποστηρίζουν πως τα ίδια οφέλη δεν θα τα βρεις στο μαύρο τσάι ή τον καφέ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ανθρώπους πάνω από 60 χρονών και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Εκείνοι που έπιναν πράσινο τσάι από 1-6 φορές την εβδομάδα ή κάθε μέρα παρουσίασαν μικρότερη πνευματική εξασθένηση. Από την άλλη μεριά, εκείνοι που δεν έπιναν καθόλου, παρατηρήθηκε πως είχαν αυξημένη πνευματική εξασθένηση. Είχαν επίσης μειωμένη δραστηριότητα σε χόμπι και ασχολίες.

- Διαφήμιση -

Οι ερευνητές δεν διευκρίνισαν όμως κατά πόσο οι συμμετέχοντες έπιναν τσάι ή καφέ στη ζωή τους. Επίσης άλλες έρευνες δεν είναι απόλυτα σίγουρες, κατά πόσο ο καφές δεν έχει καλά αποτελέσματα στο κομμάτι της μνήμης. Παλαιότερη έρευνα του Πανεπιστημίου Aarhus, βρήκε πως ο καφές μπορεί να κάνει καλό στην πρόληψη της νόσου του Πάρκινσον, αλλά και στην άνοια.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ