- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Optometry and Vision Science, οι γιατροί έβαλαν στο μικροσκόπιο θήκες φακών επαφής από περισσότερους από 100 χρήστες. Παράλληλα τους έβαλαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο σχετικά με τον τρόπο υγιεινής που ακολουθούν. Βρήκαν πως το 66% των περιπτώσεων βγήκε θετικό στο τεστ της βακτηριακής ή μυκητιασικής μόλυνσης.

Ευτυχώς όμως η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί εύκολα. Η ομάδα των γιατρών επισημαίνει πως τρεις κινήσεις μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης. Πρώτον το καλό πλύσιμο των χεριών πριν τη χρήση των φακών. Μετά τη χρήση να αφήνεις τη θήκη ανοιχτή να στεγνώνει μόνη της και τέλος να επιλέγεις θήκη και υγρό της ίδιας μάρκας.

- Διαφήμιση -

Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν πως η μόλυνση ήταν πιο διαδεδομένη μεταξύ των ασθενών που έχουν φορέσει φακούς για δύο χρόνια ή περισσότερο, συμπεραίνοντας ότι με το πέρασμα του καιρού χαλαρώνουμε με τους κανόνες υγιεινής. Έτσι προκειμένου να αποφύγεις τις μολύνσεις, αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο, ώστε να γίνεται σωστά η χρήση των φακών επαφής!

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ