- Διαφήμιση -

Αποτελεί μία άσχημη συνήθεια, που όμως έχουν πολλοί. Συνήθως έτσι εκδηλώνουμε το άγχος μας, ενώ περισσότερο από το 50% από εμάς θα υιοθετήσουμε αυτή τη συνήθεια κάποια στιγμή στη ζωή μας, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Calgary. Όμως οι ερευνητές προειδοποιούν πως αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να κρύβει πολλά περισσότερα. Από το να σε δείχνει ανασφαλή, μέχρι να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία σου.

Βακτηριακές λοιμώξεις

- Διαφήμιση -

Το εσωτερικό των νυχιών αποτελεί την τέλεια κρυψώνα για βρωμιά και σκόνη. Τρώγοντας τα νύχια σου δημιουργείς δίοδο, με αποτέλεσμα να εισχωρήσουν βακτήρια που μπορεί να σου δημιουργήσουν μολύνσεις.

Κρυώματα

Σκέψου πόσα πράγματα πιάνεις καθημερινά με τα χέρια σου. Τα μικρόβια που ζουν πάνω στην επιφάνεια των αντικειμένων μεταφέρονται με μεγάλη ευκολία πάνω στα χέρια σου. Έτσι όταν βάζεις τα δάχτυλά στο στόμα, εκθέτεις τον οργανισμό σου σε αρρώστιες, που ορισμένες φορές εξελίσσονται σε σοβαρές.

Δηλητηρίαση

Τα κοινά βερνίκια νυχιών περιέχουν τοξίνες, αλλά τα βερνίκια με gel περιέχουν επίσης χημικά, και η χρήση τους είναι αποκλειστικά τοπική. Έτσι την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να δαγκώσεις τα νύχια σου, έχοντας κάνει gel, σκέψου το κακό που μπορεί να προκαλέσεις στον οργανισμό σου.

Παρανυχίδες

Δυστυχώς όταν τρως τα νύχια σου, καταστρέφεις και το δέρμα περιμετρικά από αυτά, με αποτέλεσμα τις επίπονες παρανυχίδες. Συχνά όμως το πρόβλημα δεν σταματά εκεί, αφού η πληγή που δημιουργείται πολύ εύκολα μπορεί να μολυνθεί.

Φανερώνεις το άγχος σου

Αυτή η συνήθεια συνδέεται με το άγχος που μπορεί να αισθάνεσαι. Είναι ο τρόπος σου να σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα και να διοχετεύεις την έντασή σου. Όμως όλη αυτή η εσωτερική διαδικασία γίνεται αντιληπτή από τους γύρω σου με αποτέλεσμα να εκθέτεις τον εαυτό σου.

Μυρμηγκιές

Συχνό φαινόμενο αποτελούν οι μυρμηγκιές στα δάχτυλα. Το κακό είναι πως μπορούν πολύ εύκολα να εξαπλωθούν από δάχτυλο σε δάχτυλο και κατ΄ επέκταση στο στόμα σου και το πρόσωπο.

Δόντια

Το να τρως τα νύχια σου, μπορεί να προκαλέσει ζημιές και στα δόντια σου. Αν αυτή σου η συνήθεια κρατάει χρόνια, μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που κλείνεις τα δόντια σου ή να μετακινηθούν από τη σωστή τους θέση.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ