- Διαφήμιση -

Μπικίνι, µπόξερ ή στρινγκ; Όποιο κι αν επιλέξεις, βεβαιώσου ότι ακολουθείς τους σωστούς κανόνες υγιεινής!

Το µέγεθος µετράει

- Διαφήμιση -

Όταν αγοράζεις εσώρουχα, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στο µέγεθος. Το σουτιέν πρέπει να εφαρµόζει σωστά και σε καµία περίπτωση να µην είναι σφιχτό. Μην επιλέξεις κάποιο που αφήνει σηµάδια στο δέρµα σου. Τα σφιχτά cups µπορεί να σου δηµιουργήσουν δύσπνοια, ακόµα και προβλήµατα στο λεµφικό σύστηµα. Από την άλλη, οι χαλαρές τιράντες µπορεί να σου δηµιουργήσουν προβλήµατα στην πλάτη. Βρες εκείνο που ταιριάζει γάντι πάνω σου, ακόµα κι αν χρειαστεί να δοκιµάσεις πολλά µέχρι να καταλήξεις. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του εσωρούχου. Τα σφιχτά µπορεί να δηµιουργήσουν ουρολοιµώξεις, καθώς δεν αερίζονται, µε αποτέλεσµα τα µικρόβια του πρωκτού να περνούν στον κόλπο.

Το σωστό ύφασµα

Όταν µιλάµε για το ύφασµα των εσωρούχων, και ιδιαίτερα για εκείνα που επιλέγεις καθηµερινά και όχι σε «ιδιαίτερες» περιπτώσεις, τα βαµβακερά είναι τα καλύτερα. Το βαµβάκι σε κάνει να νιώθεις συνέχεια καθαρή και φρέσκια, γιατί «αναπνέει». Επίσης, κρατάει τις δυσάρεστες οσµές µακριά και αποτρέπει την εµφάνιση των µυκήτων. Προσπάθησε να αποφύγεις τα συνθετικά υφάσµατα, όπως το νάιλον και το λίκρα, τα οποία παγιδεύουν τη ζέστη και την υγρασία, δηµιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για τους µύκητες. Αν δεν σου αρέσουν τα βαµβακερά εσώρουχα, τουλάχιστον επίλεξε εκείνα µε βαµβακερό καβάλο.

Tip: Στην περίπτωση όµως που γυµνάζεσαι, τα βαµβακερά εσώρουχα δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Κατά την άσκηση ο ιδρώτας περνάει και στα βαµβακερά εσώρουχα, µε αποτέλεσµα το απορροφητικό υλικό τους να παγιδεύει τα µικρόβια. Μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε υλικό δεν απορροφά τον ιδρώτα.

Καθάρισµα… τώρα!

Τα εσώρουχα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Έτσι, αν θέλουµε να παραµείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο σε καλή κατάσταση και τα χρώµατά τους ζωντανά, πρέπει να ακολουθούµε τις οδηγίες πλυσίµατος. Τα σουτιέν πρέπει να τα πλένεις κάθε 4 χρήσεις, ενώ τα εσώρουχα µετά από κάθε χρήση.

Όσον αφορά στους βαθµούς του πλυντηρίου, οι ειδικοί τονίζουν πως τα βακτήρια εξουδετερώνονται στους 60-65 βαθµούς Κελσίου. Δυστυχώς, όµως, τα περισσότερα εσώρουχα καταστρέφονται σε τόσο υψηλές θερµοκρασίες. Εκείνο που µπορείς να κάνεις είναι να τα πλένεις στη θερµοκρασία που αναγράφει η ετικέτα. Μετά το άπλωµα, να πλένεις τα χέρια σου για τυχόν υπολείµµατα βακτηρίων. Επίσης, άπλωνέ τα στον ήλιο, αφού η υπεριώδης ακτινοβολία έχει µικροβιοκτόνο δράση.

Ο κάδος του πλυντηρίου αποτελεί εστία µόλυνσης, καθώς ορισµένα µικρόβια συνεχίζουν να παραµένουν εκεί ακόµα και µετά την πλύση, µε κίνδυνο να µεταφερθούν και στις επόµενες πλύσεις. Θα πρέπει αρκετά συχνά να βάζεις µια κενή πλύση µε καυτό νερό και λίγη χλωρίνη.

Διάβασε επίσης:

Εσώρουχα λαχταριστά σαν… macarons!

Ανακαλύψτε τα οφέλη ενός αθλητικού σουτιέν και βρείτε στην aldipa το ιδανικό για εσάς! (Θήκες A, B, C, D, E, F, G, H)

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ