- Διαφήμιση -

Η Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος (Φ.Θ.Ν.) ή Φλεβική Θρομβοεμβολή είναι η κύρια αιτία ενδονοσοκομειακών θανάτων παγκοσμίως, που όμως μπορεί να προληφθεί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.). Αποτελεί επιτακτική ανάγκη, αφ’ ενός μεν η μεγαλύτερη επαγρύπνηση και δράση για σωστή πρόληψη, ώστε να σωθούν ζωές, αφ’ ετέρου η έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου, όταν αυτή εκδηλώνεται, τόνισαν οι ομιλητές κατά της διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε το Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (Ι.Μ.Ε.Θ.Α.).

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αλέξανδρο Τσελέπη, Καθηγητή Χημείας-Βιοχημείας και Πρόεδρο του Ινστιτούτου, του Ι.Μ.Ε.Θ.Α., μαζί με 15 επιστημονικές εταιρείες και κρατικούς φορείς στη χώρα μας και περισσότερες από 275 ιατρικές εταιρείες, κρατικές υπηρεσίες υγείας και οργανώσεις ασθενών σε 65 χώρες, ζητά να συμπεριληφθεί στις βασικές εξετάσεις κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο η εκτίμηση του κινδύνου για τη Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσο, δηλαδή για τη δημιουργία θρόμβων αίματος στα πόδια και τους πνεύμονες.

- Διαφήμιση -

Ο κ. Τσελέπης τόνισε ότι στη θρόμβωση γενικότερα οφείλονται κυρίως οι τρεις πρώτες καρδιαγγειακές αιτίες θανάτου παγκοσμίως: το εγκεφαλικό επεισόδιο, το έμφραγμα του μυοκαρδίου και η Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του www.imetha.gr

Διάβασε επίσης:

Δωρεάν εξέταση για τις αγγειακές παθήσεις!

Όταν η διατροφή γίνεται… αριθμητική

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ