- Διαφήμιση -

Τα επιλέγεις για να τονώσουν τον οργανισμό σου και είναι συνυφασμένα με τον αθλητικό τρόπο ζωής. Ακόμα κι αν δεν είναι μέσα στα καθημερινά σου ροφήματα, σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου, ειδικότερα σε νεαρότερη ηλικία έχεις δοκιμάσει κάποιο ενεργειακό ποτό.

Υπάρχουν όμως κίνδυνοι πίσω από την επιλογή του συγκεκριμένου είδους, αφού σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων της κλινικής Mayo, παρατηρήθηκε πως εκείνοι που δε συνήθιζαν να καταναλώνουν καφεΐνη στην καθημερινότητά τους, είδαν αισθητή αύξηση της πίεσης του αίματός τους ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας.

- Διαφήμιση -

Η επικεφαλής του προγράμματος δρ Anna Svatikova, ανέφερε πως η αύξηση της πίεσης του αίματος ήταν κάτι γνωστό, η νέα πληροφορία ήταν πως οι επιπτώσεις στα άτομα που δε συνηθίζουν την καφεΐνη είναι πολύ πιο σοβαρές.

Στα πλαίσια της έρευνας εξετάστηκαν 25 περιπτώσεις υγιών νέων ανθρώπων, που τους δόθηκαν ενεργειακά ποτά. Οι ερευνητές μέτρησαν την πίεση κάθε συμμετέχοντα πριν και μετά το ποτό. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς η πίεση του αίματος υπερδιπλασιάστηκε στα άτομα που δεν έχουν συνηθίσει την καφεΐνη.

Έτσι, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την κατανάλωση ενεργειακών ποτών, αφού υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουν ακόμα και καρδιαγγειακά προβλήματα.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ