- Διαφήμιση -

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Θέλεις να αγοράσεις το πιο trend ζευγάρι που θα βρεις, αυτό που στις selfie θα σε κάνει one of a kind. Εντάξει, φρόντισε όμως αυτό να είναι πράγματι το κατάλληλο ζευγάρι για σένα.

Από την Ακριβή Αλυσανδράτου                                                                                          Με την επιστημονική επιμέλεια του οπτικού -οπτομέτρη Απόστολου Γιακουμέλου (www.giakoumelos.gr)

- Διαφήμιση -

Είναι πολύ σημαντικό να σου αρέσουν τα γυαλιά ηλίου που θα φοράς. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, φυσικά και θα διαλέξεις αυτά που σου πηγαίνουν καλύτερα, αλλά όχι μόνο από άποψη εμφάνισης. Κατάλληλα γυαλιά είναι αυτά που «ταιριάζουν» στον πρόσωπό μας. Που εφαρμόζουν σωστά. Δηλαδή πρέπει να στηρίζονται σωστά στη μύτη και στα αυτιά, να έχουν τη σωστή απόσταση από το μέτωπο και να νιώθουμε άνετα με αυτά.
Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα. Φυσικά, η χρήση τους δεν είναι τόσο σημαντική μόνο για να μην συνοφρυωνόμαστε όταν έχει ηλιοφάνεια αλλά γιατί μας προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία και τις συνέπειές της. Η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί πρώιμες ρυτίδες στο μέτωπο και στα βλέφαρα, ενώ ευθύνεται για μορφώματα –κάποιες φορές κακοήθη‒ και σχετίζεται με παθήσεις, όπως ο καταρράκτης και η ωχρά κηλίδα.
Αν και τον χειμώνα συνήθως ξεχνάμε τα γυαλιά μας, ο ήλιος είναι πιο κοντά στην επιφάνεια της γης και η ακτινοβολία έρχεται παράλληλα προς τα μάτια μας, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο επικίνδυνη.

Διάβασε τη συνέχεια στο The BODY που κυκλοφορεί.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ