κορονοϊός χέρια πλύσιμο με δαχτυλίδια
- Διαφήμιση -

Αν ο κορονοϊός σας έχει αναγκάσει να πλένετε τα χέρια σας αλλά φοράτε δαχτυλίδια κάνετε μεγάλο λάθος! Διαβάσαμε το γιατί και πραγματικά μείναμε με το στόμα ανοιχτό. «Στο νοσοκομείο, ξοδεύουμε πολύ χρόνο για να μάθουμε τους ανθρώπους να πλένουν σωστά τα χέρια τους και το προσωπικό δεν επιτρέπεται να φορά σκουλαρίκια, κολιέ, μεγάλα δαχτυλίδια, ρολόγια και γενικότερα κοσμήματα, επειδή γνωρίζουμε ότι το κόσμημα μεταφέρει μικροοργανισμούς.”, λέει η λοιμωξιολόγος Άντζελα Βασσάλο.

Προκειμένου να διατηρηθούν καθαρά τα κοσμήματα και απαλλαγμένα από βακτήρια, η Βασσάλο συνιστά μια ρουτίνα καθαρισμού των κοσμημάτων μια φορά την εβδομάδα. Προς θεού, ωστόσο, βγάλτε τα όταν πλένετε τα χέρια σας λόγω κορονοϊού γιατί δεν ξέρει κανείς αν ο ιός ζει και σε κοσμήματα.

- Διαφήμιση -

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ιδού ένα DIY καθαριστικό για τα κοσμήματά σας

Το κλασσικό παραδοσιακό σαπουνόνερο μπορεί να κάνει θαύματα για τα “βρώμικα” κοσμήματα σου. Σε 2 κούπες ζεστό νερό, πρόσθεσε 3 σταγόνες από σαπούνι για τα πιάτα και ανακάτεψε. Βούτα για λίγα δευτερόλεπτα τα κοσμήματα σου και με ένα στεγνό καθαρό πανί σκούπισε τα. Πριν τα βάλεις πίσω στο κουτί άσε τα να στεγνώσουν καλά.

Bonus DIY συνταγή

Σε ένα μπολ βάλε 1/4 της κούπας μαγειρική σόδα και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακάτεψε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν πάστα. Με ένα υγρό σφουγγαράκι πάρε λίγη από την πάστα και άπλωσε την στο κολιέ ή στο βραχιόλι σου. Έπειτα σκούπισε καλά. Σε περίπτωση που είναι χρυσό το κόσμημα σου ρίξε μαγειρική σόδα πάνω του και από πάνω λίγο ξύδι. Σκούπισε το καλά και θα είναι σαν καινούριο!

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ