Κορονοϊός γάντια τι λάθος κάνεις
- Διαφήμιση -

Μήπως κάνεις κι εσύ το πιο συνηθισμένο (και μεγάλο) λάθος με τα γάντια σου και ο κορονοϊός παραμονεύει; Δυστυχώς πλέον είναι απαραίτητα μαζί με τις χειρουργικές μάσκες, αλλά όπως όλα, πρέπει να γίνεται σωστά αλλιώς δεν έχει νόημα το να τα φοράς.

Η χρήση γαντιών από μόνη της δεν είναι επαρκές μέτρο για την αποφυγή των μικροβίων. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Guardian και τη λοιμωξιολόγο του πανεπιστημίου του Belfast, Lindsay Brownbed, τα γάντια δεν προστατεύουν αν ακουμπήσουμε μία δυνητικά μολυσμένη επιφάνεια και κατόπιν το πρόσωπό μας. Εξίσου «άχρηστα» είναι αν τα φοράμε από το πρωί ως το βράδυ και αγγίζουμε τα πάντα με τα άπλυτα γάντια. Είναι λάθος χρήση.

- Διαφήμιση -

Αυτό που πρέπει να κάνεις για να προστατεύεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο είναι να φοράς γάντια και α) είτε να τα πλένεις/απολυμαίνεις πολύ τακτικά είτε β) να τα πετάς και να φοράς καινούρια ύστερα από κάθε επαφή με δυνητικά μολυσμένες επιφάνειες. Ο μόνος τρόπος να φανούν πραγματικά χρήσιμα τα γάντια είναι να τα αντιμετωπίζουμε ακριβώς όπως τα γυμνά χέρια μας, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία τακτικού πλυσίματος με νερό και σαπούνι και απολύμανσης όποτε είναι απαραίτητη.

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι μας με τα γάντια

Αν για παράδειγμα, ακουμπάς τα χρήματα που μόλις σου έδωσε κάποιος και στη συνέχεια το κινητό σου, το οποίο ακουμπάς στο πρόσωπό σου, δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα να φοράς γάντια, είναι περιττό. Και παρόμοιο με το να μην φοράς καθόλου και να μην πλένεις σωστά τα χέρια σου. Πρόκειται για γάντια μιας χρήσης, υπενθυμίζουμε.

Και να θυμάσαι: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα γάντια μιας χρήσης είναι απολύτως απαραίτητα για όσους φροντίζουν κάποιον ασθενή με COVID-19 ή φροντίζουν τα ρούχα του ή έρχονται σ’ επαφή με τα σωματικά υγρά του. Όλοι οι υπόλοιποι, χρησιμοποιούν τα γνωστά γάντια ως μέτρο πρόληψης. Για αυτό λοιπόν, πρέπει όλοι μας να προσέχουμε και να λάβουμε σωστά τα μέτρα μας, αλλιώς δεν έχει και νόημα η πρόληψη.

Και μιας που είσαι εδώ… Δες και πώς να πλένεις σωστά τα χέρια σου – Υπάρχει τρόπος…

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ