Κορονοϊός και παιδιά προστασία
- Διαφήμιση -

Κορυφαίος γιατρός μιλάει για το θέμα των ημερών, αν όχι του… μήνα και αποκαλύπτει ποιο οινόπνευμα «σκοτώνει» τον κορονοϊό! Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε ζωντανά μέσω skype στο Πρωινό την Δευτέρα απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις και απορίες σχετικά με τον νέο κορονοϊό.

«Θα πρέπει να περιμένουμε περίπου μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου (11 Απριλίου) κι αν συνεχίζουμε να βλέπουμε τέτοιους αριθμούς μέχρι τότε, θα μπορέσουμε λιγάκι να αισιοδοξούμε. Υπάρχει έρευνα, αλλά δεν υπάρχει εμβόλιο. Όπως επίσης υπάρχουν δοκιμές για διάφορα φάρμακα, αλλά δεν υπάρχει το φάρμακο. Υπάρχουν διάφορες ουσίες που φαίνεται πως βοηθούν τους ανθρώπους που είναι βαριά. Δεν υπάρχει καμία ουσία που να τους θεραπεύει. Ένας οργανισμός αδύναμος δεν θα ανταπεξέλθει.

- Διαφήμιση -

Ποιο οινόπνευμα είναι το καλύτερο

Οι μόνοι, οι οποίοι είναι ασφαλείς και για τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους, είναι αυτοί οι οποίοι νόσησαν και αποδεδειγμένα έχουν πλέον θεραπευτεί. Αλλά αυτοί είναι 35-40 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως ασθενείς.

Το κοινό σαπούνι με ζεστό ή χλιαρό νερό, επί αρκετή ώρα είναι ιδανικό για τα χέρια μας. Το οινόπνευμα δεν πρέπει να είναι 100%. Πρέπει να είναι 70% και πάνω, αλλά όχι 100%. Στο 100% ο ιός δεν σκοτώνεται. Ο ιός θέλει να υπάρχει νερό για να σπάζει το εξωτερικό του κάλυμμα και να θανατώνεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θανατώνεται. Για αυτό είπαμε οινόπνευμα από 70% και πάνω αλλά όχι 100%» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κύριος Εξαδάκτυλος.

Διαβάστε και αυτό: Καθηγητής Πολιτικής Υγείας τονίζει: Όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού στο σπίτι

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ