- Διαφήμιση -

Πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει πως τα μαλλιά μας πέφτουν με ταχύ ρυθμό κάποιες συγκεκριμένες εποχές του χρόνου, κυρίως στο τέλος της άνοιξης ή στις αρχές του φθινοπώρου. Όπως μας εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πλαστικός Χειρουργός και Πρόεδρος της πολυβραβευμένης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics, αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει εποχική συσχέτιση της τριχόπτωσης.

Το καλοκαίρι, αν και είναι ουδέτερο από πλευράς τριχόπτωσης, είναι άμεσα συνυφασμένο με εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο και με μπάνια στη θάλασσα και έτσι τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται περισσότερο. Η ηλιακή ακτινοβολία και το θαλασσινό νερό συνιστούν βλαπτικούς παράγοντες, ειδικά για τα ευαίσθητα μαλλιά, οι οποίοι χωρίς την κατάλληλη φαρμακευτική φροντίδα, μπορεί να επιταχύνουν την τριχόπτωση.

- Διαφήμιση -

Για αυτό το λόγο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του μπάνιου στη θάλασσα, θα πρέπει να γίνεται πολύ καλό λούσιμο των μαλλιών με κανονικό νερό και σαμπουάν, το οποίο θα πρέπει ιδανικά να έχει ουδέτερο pH, έτσι ώστε να μην διαταράσσεται το φυσιολογικό περιβάλλον του τριχωτού της κεφαλής. Παράλληλα, άτομα που πάσχουν ήδη από τριχόπτωση και λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπισή της, δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τη διακόπτουν, ενώ κρίνεται απαραίτητη η χρήση καπέλου για έξτρα προστασία. Ειδικά για τους άνδρες που έχουν φαλάκρα, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς καπέλο είναι απαγορευτική, καθώς το εκτεθειμένο δέρμα ευνοεί την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος στην περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, η τριχόπτωση μπορεί να αντιμετωπιστεί, είτε με τοπική εφαρμογή σκευασμάτων μινοξιδίλης ή φιναστερίδης, είτε με την ιατρική θεραπεία Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP (PlateletRich Plasma). Για πιο σοβαρές καταστάσεις, συνίσταται η μεταμόσχευση μαλλιών για πλήρη κάλυψη του δέρματος του κεφαλιού και φυσική προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες τριχόπτωσης και τη μεταμόσχευση μαλλιών μπορείτε να απευθυνθείτε σε μία από τις κλινικές Advanced Hair Clinics σε Ελλάδα & Κύπρο:

More info:

Αθήνα: +30 210 6980451

Κηφισιά: +30 210 6232220

Γλυφάδα: +30 210 8980444

Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240

Πάτρα: +30 2610 226562

Ρόδος: +30 22410 32700

Λεμεσός: +357 25251040

ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της AHC: www.advancedhairclinics.gr

Facebook: www.facebook.com/advancedhairclinics

Instagram: www.instagram.com/advanced_hair_clinics

Email: [email protected]

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ