- Διαφήμιση -

Δεν αντέχεις τον συννεφιασμένο καιρό και τη συνεχή βροχή που δε λέει να φύγει; Ούτε κι εμείς και ανυπομονούμε να έρθει και πάλι ο ήλιος και η υψηλή θερμοκρασία. Μέχρι τότε όμως, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα καιρικά φαινόμενα και να τα κάνουμε να δουλέψουν υπέρ μας, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Οι έρευνες έδειξαν πως ο κακός καιρός αυξάνει την παραγωγικότητα και δεν σου αποσπά την προσοχή συγκριτικά με τον ήλιο, που σε κάνει να φαντάζεσαι διακοπές.

- Διαφήμιση -

Υπάρχουν επίσης έξυπνοι τρόποι για να γίνεις ακόμα πιο αποδοτική τις ημέρες με συννεφιά:

Κατέγραψε τους στόχους σου

Το μυαλό μας τα πάει καλύτερα στα βραχυπρόθεσμα σχέδια και όχι τόσο καλά στα μακροπρόθεσμα. Έτσι αν έχεις μια λίστα με το ημερήσιο πρόγραμμά σου και σβήνεις κάθε δουλειά που τελειώνεις, ο εγκέφαλος λαμβάνει το αίσθημα της ικανοποίησης.

Κάνε ένα διάλειμμα

Όλοι μας έχουμε ένα όριο στις πληροφορίες που θα πάρουμε σε μια μέρα, σε νοητικό, φυσικό και συναισθηματικό επίπεδο. Αυτές οι πηγές πρέπει να ανανεώνονται για να παραμένουν παραγωγικές. Έτσι ένα μικρό διάλειμμα σε τακτά διαστήματα πάντα βοηθάει.

Μην υπερεκτιμάς τις δυνάμεις σου

Όλοι πιστεύουμε πως μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα παράλληλα με επιτυχία. Οι ερευνητές όμως τονίζουν πως ο εγκέφαλος μας δεν είναι ικανός για αυτή τη λειτουργία. Το αποτέλεσμα θα είναι να κάνουμε σίγουρα λάθη.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ