- Διαφήμιση -

Σε είχαν αφήσει και σένα οι γονείς σου να δοκιμάσεις αλκοόλ όταν ήσουν παιδί; Μία κίνηση που πολλοί γονείς κάνουν στα παιδιά τους, χωρίς να την πολυσκεφτούν αφού θεωρούν πως είναι ασήμαντη.
Σύμφωνα όμως με πρόσφατες έρευνες που διεξήχθησαν σε δημοτικό σχολείο στην Αμερική, αυτή η δοκιμή δεν είναι και τόσο… αθώα.
Η έρευνα διήρκεσε τρία χρόνια και τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν πως το 30% των μαθητών σε ηλικία 11 χρονών είχαν δοκιμάσει αλκοόλ τουλάχιστον μία φορά. Φυσικά με την άδεια των γονιών, συνήθως σε κάποια γιορτή ή ειδική περίσταση.
Το 26% αυτών των μαθητών, μέχρι την ηλικία των 13, είχαν πιει ένα ολόκληρο ποτό. Επίσης οι ερευνητές βρήκαν πως το 9% των παιδιών που είχαν πιει, σε κάποια φάση μπορεί να είχαν μεθύσει.
Η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε στο Journal of Studies on Alcohol and Drugs, όμως τα ευρήματα αυτής της έρευνας δεν είναι βέβαιο πως αποδεικνύουν πως αυτός είναι ο δρόμος για να οδηγηθεί κάποιος στον αλκοολισμό. Σίγουρα όμως ενισχύει και απενοχοποιεί την εικόνα που έχει ένα παιδί για το αλκοόλ.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ