- Διαφήμιση -

Για ακόμα μία φορά η διάσημη ηθοποιός συγκινεί με την απόφασή της. Δύο χρόνια μετά τη διπλή μαστεκτομή που υποβλήθηκε η Angelina Jolie, προχώρησε πριν λίγες μέρες σε αφαίρεση ωοθηκών, όπως αποκάλυψε η ίδια με κείμενο της που δημοσιεύθηκε στους New York Times.

Ο λόγος είναι να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, καθώς έχει μεγάλες πιθανότητες λόγω κληρονομικότητας από τη μαμά, τη θεία και τη γιαγιά της. Στο κείμενό της αποκαλύπτει πως σκόπευε να υποβληθεί σε αυτή την επέμβαση από τότε που έκανε τη μαστεκτομή, καθώς τα αποτελέσματα εξετάσεων έδειξαν πως φέρει το γονίδιο BRCA και έχει 87% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο μαστού και 50% από καρκίνο ωοθηκών.

- Διαφήμιση -

Επίσης κάνει γνωστό ότι η επέμβαση έγινε την περασμένη εβδομάδα, γράφοντας σχετικά: “Πριν από δυο εβδομάδες μου τηλεφώνησε ο γιατρός με τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου. Μου είπε ότι η CA-125 είναι φυσιολογική και ανέπνευσα με ανακούφιση, αφού αυτός ο δείκτης, αυτή η πρωτεΐνη στο αίμα, καταγράφει τον καρκίνο ωοθηκών. Είναι μια εξέταση που κάνω κάθε χρόνο εξαιτίας του οικογενειακού ιστορικού μου. Όμως μου είπε πως έχουν ανέβει οι δείκτες που δείχνουν την ύπαρξη κάποιας φλεγμονής και αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη καρκίνου. Ήθελε να με δει επειγόντως και να ελέγξει τις ωοθήκες μου. Προσπάθησα να είμαι ήρεμη, να είμαι δυνατή, να σκέφτομαι πως δεν έχω λόγο να ανησυχώ, πως θα ζήσω για να μεγαλώσω τα παιδιά μου και να μεγαλώσω τα εγγόνια μου. Τηλεφώνησα στον άντρα μου στη Γαλλία που έφτασε με αεροπλάνο σε λίγες ώρες. Το όμορφο με αυτές τις στιγμές στη ζωή είναι πως έχεις τόση διαύγεια”.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως ήταν αρνητικά για καρκίνο. Έπρεπε όμως να προχωρήσει στην αφαίρεση των ωοθηκών. Ενημερώνει τις αναγνώστριες πως όποια γυναίκα έχει αντίστοιχο πρόβλημα δεν είναι υποχρεωτικό να κάνει την επέμβαση, όμως αυτό της συνέστησαν οι γιατροί της με βάση το ιστορικό και τις εξετάσεις της

“Νιώθω στεναχώρια για τις γυναίκες που έζησαν τέτοιες στιγμές νωρίς στη ζωή τους, πριν αποκτήσουν παιδιά. Η κατάστασή τους είναι σαφώς χειρότερη από τη δική μου. Εμαθα ότι υπάρχουν τρόποι για να αφαιρούν οι γυναίκες τις σάλπιγγες αλλά να κρατούν τις ωοθήκες, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν παιδιά.

Δεν είναι εύκολο να πάρεις τέτοιες αποφάσεις. Αλλά είναι πιθανό να πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου και να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα υγείας. Να ζητήσεις συμβουλές, να μάθεις τις εναλλακτικές, να κάνεις επιλογές που σου ταιριάζουν. Η γνώση είναι δύναμη”, γράφει κλείνοντας το κείμενό της.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ