- Διαφήμιση -

Η σημερινή μέρα ήρθε με ένα σπάνιο και άκρως ενδιαφέρον φυσικό φαινόμενο, που έχει να συμβεί από το 1999. Η ολική έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ήταν ορατή και στην Αθήνα.

Οι κανόνες προστασίας λίγο πολύ είναι γνωστοί από τις προηγούμενες εκλείψεις, αυτή τη φορά όμως στους κανόνες του παιχνιδιού έχουν προστεθεί νέοι. Η τεχνολογία έχει προοδεύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια και η είσοδος των κοινωνικών δικτύων στην καθημερινότητά μας είναι δεδομένη.

- Διαφήμιση -

Για το λόγο αυτό, μαζί με την ανακοίνωση της προστασίας από αυτό το σπάνιο φαινόμενο, πρώτη φορά φέτος έγινε και μια υποσημείωση: Απαγορεύεται η λήψη selfies!

Η προσπάθεια κάποιου να αποθανατίσει τον εαυτό του σε ευθεία γραμμή με το φαινόμενο, μπορεί να αποβεί μοιραία. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τους χρήστες να δημιουργηθούν προβλήματα στα μάτια, ακόμα και τύφλωση στην προσπάθειά τους να βγάλουν selfies.

Ο Daniel Hardiman-McCartney, κλινικός σύμβουλος στο κολέγιο Οπτομετρίας της Βρετανίας και συνεργάτης του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, δήλωσε με αφορμή την ημέρα της ηλιακής έκλειψης, ότι «η λήψη φωτογραφιών με φωτογραφική μηχανή ή με iPhone θα μπορούσε να αποβεί τόσο επικίνδυνη, ώστε να κάψει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και να οδηγήσει σε ολική τύφλωση». Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο επιστήμονας, τα γυαλιά ηλίου δεν είναι ικανά να προστατέψουν τα μάτια από μια ενδεχόμενη ζημιά, αφού δεν μπορούν να εμποδίσουν πλήρως την ακτινοβολία να εισέρχεται στα μάτια.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ