- Διαφήμιση -

Ένα νέο κορίτσι, που από μικρή είχε πρόβλημα με το βάρος της, κατάφερε με υπομονή, επιμονή και αποφασιστικότητα να μας κάνει να ανασηκώνουμε τα φρύδια με έκπληξη και ενδιαφέρον.

- Διαφήμιση -

Της Φίλιας Μητρομάρα

Η μαρτυρία της Μίνας, για το πώς αντιμετώπισε το αιώνιο πρόβλημα των περιττών κιλών χωρίς υπερβολές και σωστή καθοδήγηση αποδεικνύει πως όποιος πραγματικά θέλει να αλλάξει μπορεί. Διάβασε πως τα κατάφερε.

Οι στρατηγικές της επιτυχίας μου

1 Ποτέ δεν παραλείπω το πρωινό! Ξυπνά τον μεταβολισμό από την αρχή της ημέρας. Προτιμώ βρόμη βρασμένη με γάλα, λιωμένη μπανάνα και λίγη ζαχαρίνη ή μέλι και κανέλα γιατί θυμίζει ρυζόγαλο. Αν παρακοιμηθώ, προτιμώ να φάω στο δρόμο μια μπανάνα γιατί με κρατάει αρκετές ώρες.
2 Ακολουθώ ισορροπημένα γεύματα: Τα κυρίως γεύματα πρέπει να είναι ισορροπημένα,να αποτελούνται από κάποιας μορφής πρωτεΐνη όπως το κρέας, το ψάρι ή τα όσπρια, λαχανικά και σύνθετους υδατάνθρακες (ζυμαρικά ολικής άλεσης ή άγριο ρύζι). Το θεωρώ την υγιεινότερη επιλογή διότι δίαιτες που αποκλείουν κάποια κατηγορία τροφών δεν είναι ισορροπημένες και έτσι παίρνουμε εις διπλούν τα κιλά που χάσαμε.

ΠΡΙΝ

IMG_0622

ΜΕΤΑ

_MG_3292
3 Δεν νιώθω ενοχές: Αν μια μέρα παραφάω (το οποίο δεν είναι σπάνιο) ασκούμαι περισσότερο μέσα στην βδομάδα και τηρώ ευλαβικά το διατροφικό μου πρόγραμμα τις υπόλοιπες μέρες.
4 Πίνω 2 λίτρα νερό Έχω βρει μία μάρκα που μου αρέσει η γεύση του νερού και με κάνει να πίνω περισσότερο από ότι θα έπινα κανονικά.
5 Φοράω συνεχώς το fitness tracker (garmin vivofit, 120 ευρώ), το οποίο καταμετρά τα βήματα, τα χιλιόμετρα, τις θερμίδες και μου θέτει στόχους ημερήσιων βημάτων. Έτσι αν μία μέρα είμαι ακίνητη βγαίνω για τρέξιμο.
6 Τρώω αργά Μετά από κάθε μπουκιά αφήνω το πιρούνι κάτω, μασώ, καταπίνω και μετά το ξαναπιάνω. Τα λίγα δευτερόλεπτα που διαρκεί αυτός ο κύκλος αφήνουν την πληροφορία να φτάσει στον εγκέφαλο και μας σταματά από το να τρώμε με βουλιμία. Επίσης μας δίνει χρόνο να απολαύσουμε το φαγητό μας.

_MG_3346
Η γνώμη της ειδικού

Shirley Patterson, κλινική διαιτολόγος, BSc (Hons) RD, με πολυετή εμπειρία σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.
“H παιδική παχυσαρκία της Μίνας ήταν αποτέλεσμα ενός συνδυασμού μιας γενικής προδιάθεσης, μιας μη ισορροπημένης διατροφής, και της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας. Μία τυπική ημέρα στη ζωή της  Μίνας ξεκινούσε με την παράλειψη του πρωινού και την αντικατάστασή του με μία τυρόπιτα στο πρώτο διάλειμμα του σχολείου. Στη συνέχεια κρουασάν, σοκολάτα ή πατατάκια ήταν το επόμενο σνακ στο δρόμο για το σπίτι μετά το σχολείο. Ακολουθούσε ένα μεγάλο μεσημεριανό. Στο διάλειμμα μεταξύ των μαθημάτων στο φροντιστήριο, η Μίνα κατανάλωνε πάλι ένα σνακ υψηλό σε λιπαρά και υψηλής θερμιδικής αξίας. Τίποτε διαφορετικό από αυτό που κάνουν τα περισσότερα παιδιά στην παιδική αυτή ηλικία, σε μία ηλικία σημαντική για το υπόλοιπο της ζωής μας. Αυτό που πρέπει να προσέχουν οι γονείς είναι να δίνουν στο παιδί υγιεινό πρωινό που να αποτελείται από ψωμί ολικής άλεσης ή δημητριακά και να ενθαρρύνουν την τακτική σωματική δραστηριότητα από νεαρή ηλικία.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ