- Διαφήμιση -

Όλοι μας περνάμε εποχές που η ψυχολογία μας δεν είναι στα καλύτερα της. Είτε επειδή περνάμε μια οικογενειακή, προσωπική ή επαγγελματική δοκιμασία, είτε επειδή δεν έχουμε ξεπεράσει κάποια γεγονότα. Όπως και να ‘χει η αναγνώριση του προβλήματος και η προσπάθεια επίλυσής του είναι ίσως ο μισός αγώνας που πρέπει να κάνουμε. Παρακάτω μπορείς να δεις τα 4 σημαντικότερα βήματα που θα σε βοηθήσουν να επιβιώσεις τις δύσκολες αυτές μέρες:

Αναγνώρισε την εποχή

- Διαφήμιση -

Ο Kenji Miyazawa, ένας Ιάπωνας ποιητής, έγραψε πως “πρέπει να αγκαλιάσουμε τον πόνο και να τον κάψουμε σαν το καύσιμο που χρειαζόμαστε στο ταξίδι μας”. Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε πως έχουμε πολύ παραπάνω καύσιμο απ’ ότι χρειάζεται. Είτε είναι από μια απογοήτευση, ένα διαζύγιο ή έναν θάνατο, όλα είναι αβάσταχτα με τον δικό τους τρόπο. Μέσα όμως από αυτήν τη διαδικασία υπάρχει κάτι μεγαλύτερο. Είναι η προετοιμασία για να επανέλθουμε στη ζωή μας, αυτή τη φορά όμως μέσα από τον πόνο και τη θλίψη γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί και σοφοί.

Πρόσεξε το τελευταίο εμπόδιο

Η καρδιά αποτελεί το κέντρο της ύπαρξής σου, εκεί που πηγάζει η χαρά, η ειρήνη, η γενναιοδωρία και η πίστη. Όταν βρίσκεσαι σε μια συνεχή απογοήτευση, κινδυνεύεις όχι μόνο να δημιουργήσεις πρόβλημα στην καρδιά σου, αλλά επίσης να νιώθεις πικρία, θυμό και φόβο. Συναισθήματα τα οποία σε εγκλωβίζουν και σε κάνουν δυστυχισμένη. Έτσι, ακόμα και αν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, πάντα υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι για να γίνουν τα πρώτα βήματα αλλαγής.

Άκου τη φωνή μέσα σου

όταν ήμασταν παιδιά υπήρχε εκείνη η φωνή μέσα μας, που μας έλεγε να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν και ήταν μόνο για μας. Όσο μεγαλώνουμε αυτή η φωνή χάνεται, γιατί δίνουμε προτεραιότητα στους άλλους. Όμως αυτό είναι λάθος, πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των θέλω μας και της καθημερινότητας. Με αυτόν τον τρόπο μακροπρόθεσμα θα αισθανόμαστε λιγότερο απογοητευμένοι.

Το περιβάλλον σου

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν να είναι στη ίδια συχνότητα με σένα. Έτσι σε περιόδους άσχημες οι φίλοι και οι συγγενείς, να είναι εκεί και να κάνουν τη διαφορά στη ζωή σου. Ακόμα κι αν η κατάσταση είναι τέτοια που δεν μπορούν να κάνουν κάτι πρακτικά για να σε βοηθήσουν, ακόμα και η ύπαρξη τους γύρω σου, σου προσφέρει ανακούφιση.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ