- Διαφήμιση -

Νιώθεις πως όταν πας στο γραφείο το πρωί ο εγκέφαλός σου ακόµα κοιµάται; Πως η µέρα σου περνάει και ποτέ δεν προλαβαίνεις να κάνεις όσα θέλεις; Ψυχραιµία! Είναι στο χέρι σου να αλλάξεις την κατάσταση και το µυστικό βρίσκεται στο σωστό προγραµµατισµό και στη µεθοδικότητα.

Μπες από νωρίς στο παιχνίδι

- Διαφήμιση -

Όσο δελεαστικό κι αν είναι να κρατάς το µυαλό σου ανενεργό µέχρι την ώρα που θα καθίσεις στο γραφείο σου, θα είσαι πολύ πιο αποτελεσµατική αν έχεις κάνει κάποια προετοιµασία. Το προηγούµενο βράδυ ή το ίδιο πρωί σκέψου τη µέρα που σε περιµένει και κάνε ένα πλάνο στο µυαλό σου. Αν θεωρείς δεδοµένο πως θα µείνεις στη δουλειά πολλές ώρες, τότε φρόντισε να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου πριν πας εκεί. Με αυτό τον τρόπο θα πάρεις ενέργεια και θα µπορέσεις να είσαι πιο αποτελεσµατική από το πρώτο λεπτό. Φόρεσε το αγαπηµένο σου χρώµα, σταµάτα να πάρεις έναν φυσικό χυµό ή κάνε µια βόλτα στο πάρκο. Όταν ξεκινάς το πρωινό σου µε έλεγχο και έχοντας καλή διάθεση είναι πιθανότερο να διατηρηθεί έτσι και την υπόλοιπη µέρα.

Κάνε πρώτα το δυσκολότερο

Το να αποφεύγεις µια δουλειά που δεν σου αρέσει αλλά µπορείς να τη φέρεις σε πέρας, ενδέχεται να σε βάλει σε αναβλητική διάθεση. Το καλύτερο είναι να την αντιµετωπίσεις αµέσως, αλλιώς είναι πολύ πιθανό να βγεις εκτός προγράµµατος.

Συγκεντρώσου στα σηµαντικά µηνύµατα

Μόνο το 30% των mail που λαµβάνεις καθηµερινά χρειάζονται άµεση απάντηση. Σηµείωσε ποια είναι αυτά, βάλε προτεραιότητες και διεκπεραίωσέ τα µέχρι τις 11 το πρωί.

Βρες τα top δύο

Αναγνώρισε τα δύο σηµαντικότερα πράγµατα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις µέσα στη µέρα σου. Είναι συνήθως αυτά που σου προκαλούν και το µεγαλύτερο άγχος. Και δεν αντέχεις στην σκέψη ότι δεν θα γίνουν σήµερα. Διάσπασέ τα σε µικρότερα, πιο εύκολα βήµατα και ανάλαβε δράση! Θέσε ως στόχο να τα ολοκληρώσεις πριν από το µεσηµέρι.

Μη διακόπτεις άλλο τον εαυτό σου

Κλείνεις ραντεβού, στέλνεις µηνύµατα, κάνεις παραγγελίες στο Ιnternet. Όταν όλες αυτές οι δραστηριότητες ξεπετάγονται στο µυαλό σου, µπορεί να νιώθεις πιεσµένη γιατί θέλεις να δράσεις εκείνη τη στιγµή ή αντίθετα τις ξεχνάς τελείως. Η λύση βρίσκεται στο κλασικό σηµειωµατάριο. Μπορείς να έχεις ένα πάνω στο γραφείο σου για να γράφεις όλα εκείνα τα «άσχετα» που σε βοµβαρδίζουν και χρειάζεται να κάνεις αργότερα. Έτσι, όταν θα έχεις λίγο χρόνο, εύκολα θα ανατρέξεις στις σηµειώσεις σου.

Διάβασε επίσης:

Τι θα φάω στο γραφείο;

7 λόγοι για να μην τρως τα νύχια σου;

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ