Κίνδυνοι χρήσης μαγειρικής σόδας
- Διαφήμιση -

Η μαγειρική σόδα, γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο ή όξινο ανθρακικό νάτριο, οφείλει τις «υπερδυνάμεις» της στο pH. Τα οφέλη της στην υγεία και στην ομορφιά είναι αναμφισβήτητα πάρα πολλά ενώ βρίσκεται στο ντουλάπι κάθε νοικοκυριού.

Είναι δυνατόν να εγκυμονεί κινδύνους η χρήση της μαγειρικής σόδας;


Η μαγειρική σόδα περιέχει διττανθρακικό νάτριο το οποίο είναι ένα ενεργό συστατικό για διάφορες παθήσεις και περιέχεται σε φαρμακευτικές αγωγές.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν να ρωτάμε πρώτα γιατρό αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε αυτό το συστατικό σε σπιτικές συνταγές ομορφιάς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

- Διαφήμιση -

Κίνδυνος για το δέρμα


Η επιδερμίδα μας είναι ελαφρώς όξινη. Αυτό τη βοηθά στην ενυδάτωση και την απομάκρυνση των επικίνδυνων βακτηριδίων.

Η επιδερμίδα μας είναι ελαφρώς όξινη. Αυτό τη βοηθά στην ενυδάτωση και την απομάκρυνση των επικίνδυνων βακτηριδίων. Ωστόσο δεν ενδείκνυται για πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει ερεθισμό, κοκκινίλα ή ξηρότητα.
Ποι αναλυτικά, το δέρμα μπορεί να υποστεί:

  • Υπερβολική ξηρότητα της επιδερμίδας
  • Πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων
  • Εντονότερες εξάρσεις ακμής
  • Ερεθισμό , ευαισθησία στον ήλιο και φλεγμονές

Κίνδυνος για τα μαλλιά

Κάποιοι άνθρωποι αντί για σαμπουάν χρησιμοποιούν μίγμα μαγειρικής σόδας και μηλόξυδου στα μαλλιά. Με τον καιρό αυτό θα προκαλέσει ζημιά. Όπως το τριχωτό της κεφαλής, έτσι και τα μαλλιά είναι φυσικά όξινα και η μαγειρική σόδα θα προκαλέσει φριζάρισμα και τα μαλλιά θα μπερδεύονται και φυσικά θα σπάνε. Αν επιμένετε να χρησιμοποιείτε για την περιποίησή σας το συγκεκριμένο μίγμα, συνίσταται να την μειώσετε αρκετά.

Διαβάστε επίσης:

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ