Σκληρές φτέρνες
- Διαφήμιση -

Οι σκασμένες φτέρνες αποτελούν μεγάλο και μόνιμο πρόβλημα για όλες τις γυναίκες. Επίσης, είναι αντιαισθητικό ως θέαμα και καλό είναι να μην παραμελούμε τη φροντίδα της συγκεκριμένης περιοχής.

Ποια αίτια προκαλούν τις σκασμένες φτέρνες:

Παπούτσια: Είναι σημαντικό να επιλέγεις ανατομικά υποδήματα.
Στην αντίθετη περίπτωση, μπορούν να δημιουργήσουν σκασμένες και σκληρές φτέρνες. Επίσης, οι σαγιονάρες τα πέδιλα και τα σανδάλια, επιβαρύνουν την κατάσταση, διότι το λιπώδες μέρος της φτέρνας είναι εκτεθειμένο και φθείρεται. Θα πρέπει να αποφεύγεις το περπάτημα με γυμνά πόδια γιατί συμβάλει στη δημιουργία ξηρών φτερνών.

- Διαφήμιση -

Αφυδάτωση και κακή διατροφή:  Αν ακολουθείς μη ισορροπημένη διατροφή να ξέρεις ότι επηρεάζει και την επιδερμίδα και κατ επέκταση τις  φτέρνες.

Προβλήματα υγείας: Οι σκληρές φτέρνες μπορούν σημαίνουν να και  διάφορες διαταραχές ή και παθήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε, τους  μύκητες ποδιών, τον διαβήτη και τον θυροειδή.

Πώς να αποκτήσεις βελούδινα πέλματα:

1. Κάντε απολέπιση στα ξηρά σημεία του πέλματος για τουλάχιστον 10 λεπτά με ένα φυσικό σκραμπ. Θα χρειαστείτε ελαιόλαδο που θρέφει το προβληματικό σημείο και καστανή ζάχαρη η οποία θα διώξει τα νεκρά κύτταρα. Αφού τα αναμίξετε ξεκινάτε τη διαδικασία. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπίστε σχολαστικά την περιοχή.

σκασμενες φτερνες τι κανω

2. Στη συνέχεια γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, προσθέτοντας μαγειρική σόδα (1 κουταλάκι γλυκού). Ανακατεύεται μέχρι να διαλυθεί τελείως και απολαύστε το ποδόλουτρό σας για περίπου 20 λεπτά.

3. Με μία ράσπα ή ελαφρόπετρα τρίψτε καλά τα σκληρά σημεία. Προσέξτε να μην ασκείτε πολύ δύναμη διότι υπάρχει κίνδυνος να πληγώσετε τις φτέρνες σας και εκτός από πόνο να προκληθεί και μόλυνση.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ