- Διαφήμιση -

Η Belle Gibson έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία διατροφής και ευεξίας πάνω στο γεγονός πως κατάφερε να επιβιώσει από τον καρκίνο στον εγκέφαλο με τον οποίο διαγνώστηκε το 2009, μόνο και μόνο επειδή έκοψε τη γλουτένη και τα γαλακτοκομικά και αφιερώθηκε στην ολιστική ιατρική.

«Πιστεύω πως οι άνθρωποι έχουν έρθει σε αυτό τον κόσμο για να γίνουν δάσκαλοι. Και ξέρω πως αψήφησα τόσους πολλούς κανόνες της ζωής και του σύμπαντος για κάποιο λόγο», είχε πει τον περασμένο Νοέμβριο.

- Διαφήμιση -

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, σωστά; Και αυτό γιατί, τελικά, ήταν όλα ένα μεγάλο ψέμα.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην αυστραλιανή έκδοση του Women’s Weekly η οποία και θα κυκλοφορήσει ολόκληρη σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου, η Belle Gibson αποκαλύπτει πως δεν είχε ποτέ καρκίνο και πάλευε εδώ και χρόνια με τα ψέματα που έλεγε στον κόσμο.

belle gibson

«Τίποτε από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Δεν ζητώ συγχώρεση. Απλά πιστεύω πως το να μιλήσω (δημόσια) για αυτό ήταν το υπεύθυνο πράγμα που έπρεπε να κάνω. Πάνω από όλα, θα ήθελα ο κόσμος να πει “OK, άνθρωπος είναι”», λέει σε ένα απόσπασμα της συνέντευξη που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες.

Όχι, η Belle δεν μας δουλεύει, μάλλον προσπαθεί να καλύψει την απάτη της όπως όπως.

Κάτι που δεν καταφέρνει με ιδιαίτερη επιτυχία (το παράξενο θα ήταν να τα κατάφερνε) καθώς μέχρι και η δημοσιογράφος που της πήρε την επίμαχη συνέντευξη, η Clair Weaver, παραδέχεται πως δεν μπορεί να είναι σίγουρη για τίποτα από όσα της είπε η Gibson:

«Με μια πρώτη ματιά, φαίνεται αφελής, μπερδεμένη και ευάλωτη συναισθηματικά. Λέει ιστορίες που είναι απογοητευτικά ασαφείς, ανεξέλεγκτες και μερικές φορές παρατραβηγμένες. Όταν πιέζεται από το περιοδικό, συχνά δυσκολεύεται να παρέχει πληροφορίες όπως ονόματα, τοποθεσίες και ημερομηνίες. Ή να εξηγήσει την συμπεριφορά της -ακόμα και με δικά της λόγια, εμφανίζεται παράλογη.Για παράδειγμα, γιατί δεν έκανε ποτέ μαγνητική εγκεφάλου; Δεν τρομοκρατήθηκε όταν έμαθε πως ήταν έγκυος με τον γιο της, αφού υποτίθεται πως της είχαν δώσει λίγους μήνες ζωής; Γιατί αφιέρωσε τόσο χρόνο και ενέργεια για να δημιουργήσει την εφαρμογή της The Whole Pantry (συμπεριλαμβανομένου χρόνου μακριά από το γιο της), αν πίστευε πως επρόκειτο να πεθάνει;Η απάντησή της είναι πως ήταν αφελής, πως εμπιστεύθηκε τα λάθος άτομα και πως πραγματικά πίστευε πως θεράπευε τον εαυτό της από τον καρκίνο. Λέει πως δεν είχε μια μητρική φιγούρα να την καθοδηγήσει».

belle gibson

Όλα αυτά τα χρόνια η Gibson κυκλοφόρησε βιβλία, έδωσε άπειρες συνεντεύξεις, δημιούργησε την ψηφιακή εφαρμογή The Whole Pantry η οποία μάλιστα ήταν και από τις πρώτες που ήταν διαθέσιμες για εγκατάσταση στο Apple Watch, και «ενέπνεε» περισσότερους από 200.000 ακόλουθους στο Instagram.

Στις αρχές Μαρτίου, όμως, η εφημερίδα The Australian αποφάσισε να κάνει μια έρευνα πίσω από όλη αυτή τη φιλοσοφία του «η καθαρή διατροφή και η ολιστική ιατρική είναι αρκετές για να καταπολεμήσεις τον καρκίνο» της Gibson. Μιλώντας μαζί της και αμφισβητώντας ανοιχτά την ιστορία της, η εφημερίδα κατάφερε να κάνει την Gibson να παραδεχτεί πως, ίσως τελικά, η διάγνωσή του 2009 που την ήθελε να έχει καρκίνο στον εγκέφαλο ήταν λανθασμένη. Παρόλα αυτά, η ίδια είχε ενημερώσει τους ακόλουθούς της το 2014 πως ο καρκίνος της είχε εξαπλωθεί στην σπλήνα, το συκώτι, την μήτρα και το αίμα. Χωρίς να δώσει το όνομα του γιατρού της, χωρίς να αποκαλύψει την ειδικότητά του, χωρίς να μιλά καθαρά για τίποτε από όλα αυτά.

«Ξαφνικά η Gibson ξέσπασε σε λυγμούς, λέγοντας πως ποτέ δεν ήθελε οι προσωπικές της ιατρικές λεπτομέρειες να γίνουν δημόσια περιουσία. “Θέλω πίσω κάποια από την ιδιωτικότητά μου”, είπε», αναφέρει η Clair Weaver. Πλέον, όμως, είναι λίγο αργά για αυτό.

belle gibson

Ήδη μετά από τις πρώτες αποκαλύψεις της The Australian, οι εκδότες της απέσυραν το βιβλίο της από την Αυστραλία και ακύρωσαν την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία, δηλώνοντας πως δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την ιστορία της.

Αυτό όμως που, ίσως, είναι πιο τρομακτικό από την τεραστίων διαστάσεων απάτη της Belle Gibson είναι το πόσο γρήγορα, εύκολα και χωρίς καμία απολύτως δεύτερη σκέψη την πίστεψαν τόσα εκατομμύρια άνθρωποι. Και αυτό είναι που θα πρέπει να μας προβληματίσει περισσότερο από την ανάγκη μιας κοπέλας να τραβήξει τα βλέμματα πάνω της.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Διάβασε επίσης:

Έρευνα – Με ποιο διατροφικό συνδυασμό θα προλάβεις τον καρκίνο

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ