- Διαφήμιση -

Δείχνοντας ιδιαίτερη “αδυναμία” σε συγκεκριμένα σημεία της γυναικείας σιλουέτας, η συσσώρευση λίπους αποτελεί μόνιμο εχθρό για τις περισσότερες γυναίκες. Ας δούμε πώς θα τα καταφέρεις!

Που οφείλεται

- Διαφήμιση -

Η σημαντικότερη αιτία για τη συγκέντρωση λίπους σε μεμονωμένες περιοχές του σώματος είναι η σωματοδομή κάθε γυναίκας, γεγονός που συνδέεται με την κληρονομικότητα και επιτείνεται από τον τρόπο ζωής, τις διατροφικές συνήθειες κ.ά. Πολλές γυναίκες, ενώ είναι λεπτές, διαθέτουν “ψωμάκια”, κάτι το οποίο μαρτυρά πως το λίπος δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο στη σιλουέτα τους. Αυτό οφείλεται στον τρόπο που είναι καταμερισμένες οι λιποαποθήκες του κάθε οργανισμού, με αποτέλεσμα οι μηχανισμοί αποθήκευσης του περιττού λίπους να το οδηγούν στους γλουτούς, το εξωτερικό μέρος των μηρών, την κοιλιά, τα γόνατα ή τα μπράτσα.

Παίζει ρόλο το βάρος σου;

Σίγουρα. Έχοντας επιπλέον κιλά από το ιδανικό βάρος, η συγκέντρωση λίπους στα επίμαχα σημεία είναι εντονότερη. Σκόπιμο είναι, λοιπόν, να απαλλαγείς, με την εφαρμογή κατάλληλων προϊόντων και ακολουθώντας διατροφή η οποία θα περιέχει τροφές με λιγότερα λιπαρά, ώστε να μειώσεις το βάρος σου και να αναγκάσεις τον οργανισμό να καταναλώσει από το συσσωρευμένο λίπος αυτό που χρειάζεται για τις ανάγκες του.

dbf14b28f924eec6bb4d8b87a1e2a5a3_f1333

Τι μπορείς να κάνεις

Πέρα από την επίτευξη του ιδανικού βάρους, υπάρχουν και επιπλέον τρόποι για τη μείωση του τοπικού πάχους, οι οποίοι μπορεί να λειτουργήσουν συνδυαστικά.

– Αύξησε την πρόσληψη νερού, ροφημάτων και φυσικών χυμών χωρίς ζάχαρη.

– Δοκίμασε αφεψήματα όπως το τσάι του βουνού, το πράσινο τσάι, το δεντρολίβανο, ο μάραθος και ο δυόσμος. Θα ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σου, διευκολύνοντας την αποβολή λίπους.

– Μείωσε το αλάτι και τις αλμυρές τροφές που δημιουργούν κατακράτηση.

– Δημιούργησε καθημερινά αφορμές για εξάσκηση, όπως το ανέβασμα της σκάλας και το γρήγορο περπάτημα στη διάρκεια της ημέρας.

– Αν γυμνάζεσαι, επιδίωξε τα αερόβια προγράμματα εξάσκησης, το ποδήλατο ή το διάδρομο, για τουλάχιστον 50΄ τη φορά. Μην εστιάσεις τόσο στο μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά σε κάτι που να μπορείς να έχεις ένα σταθερό ρυθμό.

– Κάνε μασάζ. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να περιορίσεις το τοπικό πάχος. Τονώνει τη μικροκυκλοφορία και θα το διαπιστώσεις περισσότερο από την απώλεια πόντων και λιγότερο από την απώλεια βάρους.

– Άπλωνε καθημερινά 1-2 φορές την ημέρα ένα προϊόν με λιποδιαλυτική δράση, το οποίο θα εφαρμόζεις με απαλές, ανοδικές κινήσεις μασάζ.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ