- Διαφήμιση -

Τα μαλλιά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της εμφάνισής μας. Συχνά όμως μπορεί να είναι άτονα, χωρίς όγκο. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ευθύνεται η έλλειψη κάποιου απαραίτητου θρεπτικού συστατικού από τον οργανισμό.


Επειδή η διατροφή μας αντανακλάται στην εμφάνισή μας, κάνοντας μερικές απλές αλλαγές μπορούμε να δώσουμε και πάλι ζωή στα μαλλιά μας.

- Διαφήμιση -

Η απουσία όγκου από τα μαλλιά συνήθως υποδεικνύει ότι ο οργανισμός δεν λαμβάνει τις ποσότητες πρωτεϊνών που χρειάζεται. Επειδή τα ίδια τα μαλλιά αποτελούνται κατά 90% από πρωτεΐνες, είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε αυτό το θρεπτικό συστατικό μέσω της διατροφής μας για να παραμείνουν υγιή και δυνατά.

Καλές πηγές πρωτεϊνών στη διατροφή μας είναι το κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο και η γαλοπούλα, το αβγό και το ψάρι.

Για όσους προτιμούν τις φυτικές πηγές πρωτεϊνών, εξαιρετική λύση είναι η κινόα. Οι σπόροι του θάμνου παρέχουν στον οργανισμό μας πλήρεις πρωτεΐνες, δηλαδή πρωτεΐνες που αποτελούνται και από τα 9 αμινοξέα που δεν μπορεί να συνθέσει ο οργανισμός μας από μόνος του. Ένα από αυτά είναι η λυσίνη, βασικό συστατικό σε αρκετά σαμπουάν ενάντια της τριχόπτωσης.

Πηγή: onmed.gr

Διάβασε επίσης:
Δυνατά νύχια και μαλλιά

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ