- Διαφήμιση -

Όπως οι γραμμές στην παλάμη σου αποτελούν ένα παράθυρο για το μέλλον, έτσι και τα σπυράκια που βγάζεις στο πρόσωπό σου είναι αποτέλεσμα κάποιων δυσλειτουργιών σε διάφορα σημεία του σώματός σου, υποστηρίζει μια μέθοδος που χρησιμοποιούσαν οι Κινέζοι από τα αρχαία χρόνια, που ακολουθείτε μέχρι και σήμερα. Παρακάτω μπορείς να δεις τα σημεία και με ποια όργανα που αντιστοιχούν.

Πιγούνι

- Διαφήμιση -

Η αιτία: Οι ορμόνες, το στρες και τα γυναικολογικά προβλήματα ευθύνονται για την ακμή σε αυτό το σημείο.

Τι μπορείς να κάνεις: Παίρνοντας ω-3 βιταμίνη, βοηθάς τις ορμόνες σου να ισορροπήσουν. Αν παρ’ όλα αυτά τα συμπτώματα επιμείνουν, τότε καλό είναι να επικοινωνήσεις με το γυναικολόγο σου για τα επίπεδα των ορμονών σου.

Αυτιά

Η αιτία: Τα αυτιά σου συνδέονται απευθείας με τα νεφρά σου. Αν δε λειτουργούν σωστά ή δεν προσλαμβάνουν αρκετές βιταμίνες ή νερό, τότε τα σπυράκια σε αυτό το σημείο, είναι το σήμα τους για να σου τραβήξουν την προσοχή.

Τι μπορείς να κάνεις: Να πίνεις άφθονο νερό και να ελέγχεις την καφεΐνη και το αλάτι που καταναλώνεις.

Μέτωπο

Η αιτία: Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, όπως είναι τα πεπτικά προβλήματα, μικροπροβλήματα στο έντερο, στο ήπαρ, αλλά ακόμη και τα προϊόντα για τα μαλλιά έχουν μερίδιο ευθύνης.

Τι μπορείς να κάνεις: Σιγουρέψου ότι πίνεις πολύ νερό κατά τη διάρκεια της μέρας με αποτέλεσμα να φεύγουν οι τοξίνες και να επιλέγεις με προσοχή τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείς.

Φρύδια και κρόταφοι

Η αιτία: Η ακμή γύρω και πάνω από τα μάτια μπορεί να είναι σημάδι κακής κυκλοφορίας του αίματος, προβλήματα της χοληδόχου κύστης, δίαιτες με λιπαρά υψηλής περιεκτικότητας, τα επεξεργασμένα τρόφιμα ακόμα και το αλκοόλ.

Τι μπορείς να κάνεις: Καθώς πλένεις το πρόσωπό σου κάνε ένα ελαφρύ μασάζ σε εκείνο το σημείο, ώστε να ενισχύσεις την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον προσπάθησε να έχεις ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.

Μύτη

Η αιτία: Δυσκοιλιότητα, φουσκώματα, γαστρεντερικές διαταραχές και δυσπεψία μπορεί όλα να αποτελούν λόγους που η μύτη σου έχει ακμή.

Τι μπορείς να κάνεις: Έλεγξε τις ποσότητες κόκκινου κρέατος και καυτερών φαγητών που λαμβάνεις. Η μύτη αποτελεί επίσης καταφύγιο φραγμένων πόρων, έτσι καλό είναι να κάνεις συχνά καθαρισμό.

Μάγουλα

Η αιτία: Τα μάγουλα συνδέονται με τους πνεύμονες, έτσι συχνά οι καπνιστές παρουσιάζουν ακμή εκεί. Επίσης αν εκτίθεσαι ο αέρας από το καυσαέριο δεν σε βοηθά και οτιδήποτε βρώμικο έρχεται σε επαφή με το δέρμα σου.

Τι μπορείς να κάνεις: Το πρώτο βήμα είναι να κόψεις το τσιγάρο! Επίσης να αλλάζεις συχνά τις μαξιλαροθήκες σου και να απολυμαίνεις το κινητό σου.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ