τσέπη στα τζιν γιατί υπάρχει
- Διαφήμιση -

Αυτές οι μικρές τσέπες στα τζιν σού φαίνονται άχρηστες, αλλά ήταν σημαντικές και εξυπηρετούσαν εξαιρετικά τους άνδρες τον 19ο αιώνα. Ονομάζεται watch pocket, γιατί πράγματι αυτός ήταν και ο σκοπός της.

Αρχικά προοριζόταν για την αποθήκευση του ρολογιού τσέπης που κουβαλούσαν πάντα μαζί τους οι άνδρες. Χρονολογείται από το πρώτο ζευγάρι τζιν της Levi’s, το οποίο εμφανίστηκε στην αγορά το 1879. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

- Διαφήμιση -

Το πρώτο τζιν κατασκευάστηκε από τον Levi Strauss γύρω στο 1850 στην Αμερική. Ο Levi Strauss αρχικά πουλούσε το σκληρό καραβόπανο με το οποίο έφτιαχναν τέντες στα βαγόνια στα ορυχεία. Η ανάγκη, όμως, των χρυσοθήρων που εργάζονταν εκεί για ανθεκτικά ρούχα εργασίας, του έδωσε την ιδέα να χρησιμοποιήσει το ύφασμα αυτό για να φτιάξει παντελόνια.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα παντελόνια έγιναν ανάρπαστα με την κυριαρχία τους να συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Οι εποχές άλλαξαν αλλά οι τσέπες… έμειναν! Απίστευτο; Πάντως η αλήθεια είναι πως πλέον δεν τις χρησιμοποιεί σχεδόν κανείς.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ