- Διαφήμιση -

Είναι το απόλυτο trend κάθε σεζόν. Ικανό να µεταµορφώσει οποιοδήποτε πρόσωπο, χαρίζει αυτό το «κάτι» παραπάνω στο βλέµµα και σε γεµίζει αυτοπεποίθηση στο λεπτό!

Λίγα λόγια για την ιστορία του

- Διαφήμιση -

Είναι ένα από τα πιο πολυσυζητηµένα προϊόντα του µακιγιάζ –κυρίως λόγω της δυσκολίας που αντιµετωπίζουν πολλές γυναίκες στην εφαρµογή του–, µε ιστορία πολλών αιώνων. Όλα ξεκίνησαν στην αρχαία Αίγυπτο: Η Κλεοπάτρα το εφάρµοζε καθηµερινά για να δώσει ένταση στο βλέµµα, αλλά και για να προστατέψει την ευαίσθητη περιοχή των µατιών από το σχηµατισµό ρυτίδων, λόγω της υψηλής θερµοκρασίας και των ανέµων από την έρηµο. Έτσι έγινε σιγά σιγά γνωστό παγκοσµίως και διαδόθηκε στην Ευρώπη. Αν και υπήρξε µια «σκοτεινή» περίοδος, κατά την οποία η χρήση του µειώθηκε, επέστρεψε δυναµικά, από τη δεκαετία του ’20, για να µείνει, καθώς υποστηρίχθηκε από τις λαµπερές παρουσίες του Hollywood. Από τη Marilyn Monroe, την Elizabeth Taylor και την Brigitte Bardot, ως την Adele, την Angelina Jolie και την Dita Von Teese, κάθε γυναίκα το αγαπά µε πάθος, µιας και αποτελεί «όπλο» του νεσεσέρ.

Τι… τύπο προτιµάς;

Υγρό eyeliner: Είναι ο πιο συνηθισµένος τύπος eyeliner και τον προτιµούν οι περισσότερες γυναίκες. Χρειάζεται εµπειρία και σταθερό χέρι, καθώς λόγω της υγρής µορφής του πολύ εύκολα µπορείς να «ξεφύγεις» και να κάνεις λάθη.

Gel eyeliner: Αποτελεί την αγαπηµένη µορφή eyeliner του κάθε makeup artist, ενώ η πλειοψηφία των γυναικών το αποφεύγει. Προσφέρει πιο επαγγελµατικό και σταθερό αποτέλεσµα, αν και είναι το πιο «δύσκολο» στη χρήση, καθώς βρίσκεται σε βαζάκι, σε κρεµώδη µορφή.

Μαλακό µολύβι: Βασικό εργαλείο σε κάθε νεσεσέρ, το µολύβι θα σε βοηθήσει να κάνεις τα πρώτα σου βήµατα σε ό,τι αφορά στο µακιγιάζ µατιών. Είναι πρώτο στις προτιµήσεις των γυναικών, µιας και, ανάλογα µε τον τύπο που θα επιλέξεις (kohl, waterproof κ.ά.), µπορείς να δηµιουργήσεις πολλά και διαφορετικά looks, από smokey µέχρι cat eye.

Σκιά: Αν και δεν πρόκειται ακριβώς για eyeliner, αποτελεί και επισήµως τάση! Πλήθος γυναικών επιλέγουν πλέον να τονίσουν τα µάτια τους, κάνοντας το περίγραµµα µε την αγαπηµένη τους σκιά. Με αυτό τον τρόπο, το αποτέλεσµα είναι πιο απαλό (αν και «χτίζεται» εύκολα µε επιπλέον στρώσεις) από τους υπόλοιπους τύπους eyeliner αλλά εξίσου σταθερό. Plus, µπορείς να έχεις µεγαλύτερη ποικιλία χρωµάτων.

Πώς θα το εφαρµόσεις;

Θέλεις να τελειοποιήσεις την τεχνική σου ή να µάθεις απλώς πώς να κάνεις µια βασική γραµµή eyeliner; Ο τρόπος εφαρµογής είναι ο ίδιος σε κάθε περίπτωση. Ξεκίνησε εφαρµόζοντας το πινέλο σου σύρριζα στις πάνω βλεφαρίδες, ξεκινώντας από τη µέση του µατιού, και δηµιούργησε µια λεπτή γραµµή, µε κατεύθυνση προς τα έξω. Το σηµαντικό είναι να µη σταµατήσεις στο σηµείο όπου τελειώνουν οι βλεφαρίδες σου αλλά να συνεχίσεις τη γραµµή πιο έξω, δηµιουργώντας µια «φυσική» συνέχεια. Στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις το αποτέλεσµα πιο έντονο, σχηµάτισε µια πιο παχιά γραµµή. Στη συνέχεια, εφάρµοσε το πινέλο στην αρχή του µατιού, µε φορά προς τη µέση, ώστε να ενώσεις τη γραµµή, κάνοντάς τη να δείχνει σαν να δηµιουργήθηκε µονοµιάς!

Διάβασε επίσης:

Αλέκα Καμηλά: Μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά ομορφιάς της!

Η μαγειρική σόδα και τα μυστικά ομορφιάς που κρύβει

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ