- Διαφήμιση -

Αν µπορείς να σκεφτείς κάτι πιο χαλαρωτικό από µια αχνιστή µπανιέρα σε µια κρύα χειµωνιάτικη µέρα, σε προκαλώ! Δεν αποτελεί µόνο τον ορισµό της ξεκούρασης αλλά και ένα «κινηµατογραφικό» σκηνικό που µπορείς να δηµιουργήσεις και αξίζει πραγµατικά τον κόπο.
Από την Έρρικα Λευθέρη

Σκέψου να γυρίζεις από τη δουλειά και να σε περιµένει µια ζεστή µπανιέρα, έτοιµη για να βουτήξεις και να ξεχάσεις τη δύσκολη καθηµερινότητα. Ένα χαλαρωτικό µπάνιο είναι ίσως το κλειδί για να κάνεις restart, να γεµίσεις τις µπαταρίες σου και να περάσεις λίγο πολύτιµο χρόνο µόνη µε τον εαυτό σου. Μάθε πώς θα τη µετατρέψεις από καθηµερινή στιγµή σε ιεροτελεστία.

- Διαφήμιση -

Μικρά αλλά σηµαντικά µυστικά
Το να γεµίσεις την µπανιέρα µε ζεστό νερό είναι ίσως το εύκολο κοµµάτι. Όµως υπάρχουν πολλά µικρά tips που µπορούν να απογειώσουν ένα φαινοµενικά απλό µπάνιο.

  • Πριν µπεις στην µπανιέρα, αφιέρωσε λίγο χρόνο στη δηµιουργία του ιδανικού σκηνικού. Το θέµα σου είναι η χαλάρωση, οπότε ο χαµηλός φωτισµός είναι το κλειδί. Αντί να ανάψεις το κεντρικό φως, άναψε µερικά κεριά και τοποθέτησέ τα σε στρατηγικά σηµεία, ώστε να φωτίζουν οµοιόµορφα το χώρο. Τελειοποίησε το σκηνικό µε απαλή µουσική.
  • Ξεκίνα το µπάνιο µε το σαπούνι και το αφρόλουτρο και τελείωσε µε την υδατική κρέµα σώµατος. Προτίµησε όλα τα προϊόντα να είναι από την ίδια σειρά, έτσι ώστε να έχουν το ίδιο άρωµα. Οι πολλές και διαφορετικές µυρωδιές θα σε µπερδέψουν και το αποτέλεσµα θα είναι δυσάρεστο.
  • Πάρε κοντά σου ό,τι µπορεί να χρειαστείς. Το µπουρνούζι, τις παντόφλες, πετσέτες, κρέµες για µετά το µπάνιο.
  • Αφού γεµίσεις την µπανιέρα µε ζεστό νερό, ρίξε τα άλατα και τα έλαια που θέλεις. Μόλις δηµιουργηθεί αφρός, µπες και χαλάρωσε. Με το σφουγγάρι τρίψε απαλά την επιδερµίδα σου, για να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίµατος και να αποβληθούν οι τοξίνες από το σώµα σου.
  • Αφού χαλαρώσεις και είσαι έτοιµη να βγεις από την µπανιέρα, ξέπλυνε το σώµα σου από τις σαπουνάδες και τυλίξου κατευθείαν στο µπουρνούζι. Δεν χρειάζεται να στεγνώσεις καλά, αφού η κρέµα σώµατος καλό είναι να απλώνεται σε νωπό δέρµα. Οι πόροι είναι ακόµα ανοιχτοί και η κρέµα θα απορροφηθεί καλύτερα. Δεν χρειάζεται να τρίβεις δυνατά την επιδερµίδα σου, αντίθετα κάνε ένα ελαφρύ µασάζ µε κυκλικές κινήσεις.

Προσοχή
Μην κάθεσαι µέσα στο νερό παραπάνω από 15΄ – το πιθανότερο είναι να δεις τα δάχτυλά σου να «ζαρώνουν», κάτι που συµβαίνει όταν χάνεται η φυσική υγρασία της επιδερµίδας. Αν παρ’ όλα αυτά καθίσεις παραπάνω, ενυδάτωσε αµέσως την επιδερµίδα σου πριν σκουπιστείς µε την πετσέτα.
Το µοναδικό µειονέκτηµα ενός µπάνιου από δερµατολογικής άποψης είναι ότι µπορεί να ξηράνει το δέρµα σου, όµως υπάρχουν λύσεις για αυτό. Φύλαξε το σαπούνι για το τέλος. Ο κύριος ένοχος της ξηρότητας δεν είναι το ζεστό νερό αλλά το σαπούνι. Μη στενοχωριέσαι αν σου αρέσει να παίζεις µε τις φούσκες· πρόσθεσε έλαιο µαζί µε το αφρόλουτρο για να ενυδατώσεις την επιδερµίδα σου.
Τα έλαια στο µπάνιο κρατούν την ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας µόνο αν χρησιµοποιήσεις µια γενναιόδωρη ποσότητα, συνήθως ένα ολόκληρο καπάκι σε κάθε µπάνιο. Έχε στο νου σου, όµως, ότι µετά πρέπει να πλύνεις πολύ καλά την µπανιέρα, γιατί είναι πολύ εύκολο ο επόµενος να γλιστρήσει.

Ήξερες ότι…
Την ιεροτελεστία του µπάνιου γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι Ιάπωνες. Προτείνουν να προηγείται το ντους καθαριότητας και στη συνέχεια να βυθίζεσαι στη µπανιέρα καθαρή. Έτσι θα νιώθεις ακόµα µεγαλύτερη ευεξία.

Στην µπανιέρα δυο δυο
Δυστυχώς στην περίπτωση ενός χαλαρωτικού αφρόλουτρου η παρέα είναι ένα υπερεκτιµηµένο «αξεσουάρ». Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να προσπαθούν να χωρέσουν σε µια κανονική µπανιέρα δύο ενήλικες. Είναι απλώς ακατόρθωτο· σίγουρα κάποιος θα χτυπήσει στην µπαταρία της µπανιέρας ή κάποιου το πόδι θα µείνει απ’ έξω. Πολύ κακή ιδέα!

Διάβασε επίσης:

Λεμφικό μασάζ: Λιπογλυπτική χωρίς νυστέρι

Backyard Remedies: Τα μυστικά της αρωματοθεραπείας

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ