- Διαφήμιση -

Δυστυχώς κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται το ίδιο σενάριο. Τα καλοκαιρινά «εγκλήματα» ομορφιάς, όπως η λάθος χρήση του αντηλιακού ή η καταπόνηση των μαλλιών σου σε μια μόνιμη αλογοουρά, πρέπει να σταματήσουν… τώρα! Πώς; Διάβασε παρακάτω…

Από την Έρρικα Λευθέρη

- Διαφήμιση -

«Βαρέθηκες να ανανεώνεις το αντηλιακό σου στην παραλία και φυσικά ούτε λόγος για τη χρήση του στην πόλη. Άλλωστε μαύρισες!»

Η ζημιά: Όλη αυτή η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο προκαλεί μικρά τραύματα στο κολλαγόνο της επιδερμίδας σου και συμβάλλει σημαντικά στη φωτογήρανσή της. Με απλά λόγια κάνει το δέρμα σου να δείχνει γερασμένο. Όσο για τα εγκαύματα, η μεγάλη έκθεση σε UV ακτινοβολία δεν προκαλεί μόνο υπέρχρωση, δημιουργώντας κηλίδες, αλλά μπορεί να επιφέρει και σοβαρό πρόβλημα στο DNA σου και φυσικά να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Οι πιθανότητες μελανώματος (της σοβαρότερης μορφής καρκίνου του δέρματος) μπορούν να διπλασιαστούν αν είχες 5 ή περισσότερα εγκαύματα στη ζωή σου.

Τι να κάνεις: Ξεκίνα να χρησιμοποιείς μια ενυδατική κρέμα με ρετινόλη πριν πέσεις για ύπνο κάθε βράδυ. Η ρετινόλη «καθαρίζει» τις κηλίδες και επανορθώνει τη ζημιά των κυττάρων, ισορροπώντας το κολλαγόνο και το DNA σου. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς αντηλιακό που μάχεται ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB και έχει αντιοξειδωτική δράση για έξτρα ενίσχυση. Το σημαντικότερο, όμως, είναι να το φοράς κάθε μέρα! Τέλος μια επίσκεψη μέχρι τον δερματολόγο δεν θα έβλαπτε. Είναι καλύτερα ένας ειδικός να ελέγξει το δέρμα σου.

Διάβασε τη συνέχεια στο The BODY που κυκλοφορεί.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ