- Διαφήμιση -

Μάθε ποια hair facts είναι καιρός να επαναξιολογήσεις στη λίστα των must do για τέλεια µαλλιά!

Οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν γεµάτες αυτοπεποίθηση όταν έχουν όµορφα, δυνατά και υγιή µαλλιά. Δεν είναι τυχαίο που, παρά την κρίση, η αγορά των σχετικών καλλυντικών προϊόντων παρουσίασε σηµαντική αύξηση. Η αυτοεικόνα, η ψυχολογία, αλλά ακόµα και η συµπεριφορά µας προς τους άλλους µπορούν να ρυθµιστούν από το αν αυτό που αντικρίζουµε στον καθρέφτη µάς ικανοποιεί ή όχι. Και τα λαµπερά µαλλιά αποτελούν… τον κατ’ εξοχήν επι…κεφαλής παράγοντα σε αυτή τη διαδικασία. Υπάρχουν, όµως, και φορές που οδηγούµαστε σε ακρότητες ή και άστοχες πρακτικές προκειµένου να το επιτύχουµε, υποκινούµενες από κάποιους κανόνες που τόσα χρόνια µάθαµε να εκτιµάµε, κι όµως, όπως αποδεικνύεται, δεν ήταν τελικά και τόσο κοντά στη αλήθεια.

- Διαφήμιση -

Μύθος 1

Κόβοντας τακτικά τις άκρες, θα κάνεις τα µαλλιά σου να µεγαλώσουν πιο γρήγορα.

Αλήθεια: Τα µαλλιά σου µεγαλώνουν περίπου 1,5 εκ. κάθε τέσσερις εβδοµάδες και ένα φρεσκοψαλίδισµα νωρίτερα από αυτό το χρονικό διάστηµα δεν θα επιταχύνει αυτή τη διαδικασία. Αντίθετα, κόβοντας και καθαρίζοντας τις άκρες κάθε 6 µε 8 εβδοµάδες θα κρατήσεις ευκολότερα τα µαλλιά σου στο σωστό µήκος και χωρίς ψαλίδα. Αν θέλεις να µεγαλώσουν πιο γρήγορα, απλώς πρόσεξε τη διατροφή σου και φρόντισε να προσθέσεις σε αυτή πολλά τρόφιµα πλούσια σε πρωτεΐνες και ω-3.

Μύθος 2

Απαγορεύεται να πηγαίνεις για ύπνο µε βρεγµένα µαλλιά.

Αλήθεια: Τα µαλλιά σου δεν θα καταστραφούν από αυτή την τακτική, οπότε µπορείς να είσαι λιγάκι… τεµπέλα σε αυτό το θέµα. Βεβαιώσου, φυσικά, πως δεν έχεις πιάσει τα µαλλιά σου σε σφιχτή αλογοουρά ή κότσο, γιατί τότε σίγουρα θα σπάσουν. Μάλιστα, αν στύψεις το παραπανίσιο νερό, απλώσεις στα µαλλιά σου µια ελαφριά στρώση κοντίσιονερ, που δεν χρειάζεται ξέβγαλµα, και φτιάξεις µια χαλαρή κοτσίδα, µπορείς στην πραγµατικότητα να τα δυναµώσεις!

Μύθος 3

Τραβώντας µια γκρίζα τρίχα, θα φυτρώσουν πολλές περισσότερες στο ίδιο σηµείο.

Αλήθεια: Αν τραβήξεις µία µόνο τρίχα που φαίνεται να ξεχωρίζει σαν τη µύγα µες στο γάλα σε µια συγκεκριµένη περιοχή του τριχωτού, δεν θα δεις να εµφανίζονται άλλες δέκα… για συµπαράσταση. Είναι άλλη συζήτηση, βέβαια, το ισχυρό ενδεχόµενο να καταστρέψεις εντελώς το θύλακα της τρίχας σε εκείνο το σηµείο µε το απότοµο τράβηγµα, µε αποτέλεσµα να µην ξαναφυτρώσουν ποτέ εκεί µαλλιά. Δεν πρέπει, λοιπόν, να ξεριζώνεις τις τρίχες σου, γιατί πολύ απλά ελλοχεύει ακόµα και ο κίνδυνος της οριστικής αραίωσης.

Μύθος 4

Μπορεί να αναπτύξεις ανοσία σε κάποια προϊόντα µαλλιών.

Αλήθεια: Οι περιβαλλοντικές και κλιµατικές συνθήκες, π.χ. η υγρασία, συµβάλλουν σε αυτό. Επιπλέον, κάποια ευρείας κατανάλωσης προϊόντα για τα µαλλιά περιέχουν πολλή σιλικόνη και άλλα συστατικά που µένουν πάνω στην τρίχα. Αρχικά τα µαλλιά σου µπορεί να µοιάζουν απαλά και λαµπερά, αλλά µετά από παρατεταµένη χρήση θα χάσουν τη στιλπνότητά τους και θα γίνουν άτονα και θαµπά. H λύση; Χρησιµοποίησε ένα σαµπουάν για βαθύ καθαρισµό µία φορά την εβδοµάδα, για να αποβάλει τα κατάλοιπα των προϊόντων styling.

Μύθος 5

Πρέπει να απλώνεις το κοντίσιονερ από τη ρίζα µέχρι τις άκρες.

Αλήθεια: Ο σωστός κανόνας για το κοντίσιονερ προβλέπει µικρή ποσότητα. Ενώ µε το σαµπουάν πρέπει να επικεντρώνεσαι κυρίως στο κεφάλι, µε το µαλακτικό ισχύει το αντίθετο. Βάλε µικρή ποσότητα και κάνε απαλό µασάζ στις άκρες των µαλλιών. Φρόντισε µόνο µην κάνεις απότοµες κινήσεις τρίβοντας τα µαλλιά µε τα χέρια σου, καθώς µπορεί να σκληρύνεις και να καταστρέψεις την τρίχα.

Διάβασε επίσης:

Μαλλιά που μυρίζουν τέλεια με μία κίνηση!

Μπερδεμένα μαλλιά τέλος με μια βούρτσα που θα λατρέψεις

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ