- Διαφήμιση -

Aπό τα πιο δημοφιλή και κλασικά μέχρι εκείνα που μόλις κυκλοφόρησαν, η επιλογή ενός νέου αρώματος δεν είναι πάντα εύκολη. Το πιο σημαντικό είναι να ανακαλύψεις ποιο είναι το είδος των αρωμάτων που σου αρέσει περισσότερο, αναζητώντας εκείνα που ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Κι αυτός είναι ένας αλάνθαστος τρόπος για να κάνεις ένα από αυτά προσωπική σου υπογραφή!

Για να φτάσεις όμως στην επιλογή του σωστού αρώματος μπορείς να ακολουθήσεις μερικά χρήσιμα tips:

- Διαφήμιση -

– Ξεκίνησε τη διαδρομή προς τη… σωστή κατεύθυνση, εντοπίζοντας ποια κατηγορία αρωμάτων είναι αυτή που σου αρέσει συνήθως: τα πιο θηλυκά λουλουδάτα αρώματα, αυτά με νότες φρούτων που αποπνέουν δροσιά, εκείνα με ανατολίτικες επιρροές και αισθησιακό χαρακτήρα, τα πιο πικάντικα, ή μήπως τα ανάλαφρα καλοκαιρινά αρώματα, που δεν περιέχουν οινόπνευμα στη σύνθεσή τους; Αφού εντοπίσεις την κατηγορία που προτιμάς, άρχισε να δοκιμάζεις από τη συγκεκριμένη, θέτοντας έτσι κάποια όρια στην αρωματική σου περιπλάνηση.

– Η καλύτερη στιγμή για να επιλέξεις το άρωμά σου είναι το πρωί, που η όσφρησή σου είναι πιο «ξεκούραστη» και, επομένως, πιο αποτελεσματική στο να διακρίνει τις μυρωδιές.

– Ποτέ μη δοκιμάζεις περισσότερα από 3-4 αρώματα κάθε φορά. Επίσης, για να «ξεμπερδέψεις» την όσφρησή σου, οι ειδικοί συνιστούν να μυρίζεις ενδιάμεσα κόκκους καφέ. Η μυρωδιά του καφέ βοηθάει την όσφρηση να μη συγχέει τα αρώματα μεταξύ τους, μεταφέροντας έτσι ξεκάθαρα τα ερεθίσματα στον εγκέφαλο, που στη συνέχεια τα επεξεργάζεται, προκειμένου να καταλήξει σε αυτά που προτιμά.

– Δοκίμασε τα «υποψήφια» αρώματα στα σημεία που χτυπά ο σφυγμός σου, όπως το εσωτερικό των καρπών και των αγκώνων.

vaseline-perfume-1363299209

– Ποτέ μην τρίβεις άρωμα μόλις το ψεκάσεις στο δέρμα σου για να «στεγνώσει» γρηγορότερα, αν θέλεις να έχεις μια σαφή εντύπωση για το αν σου αρέσει. Άφησέ το να εξατμιστεί από μόνο του, γιατί η τριβή θα αλλοιώσει την πραγματική μυρωδιά του.

– Φρόντισε να δοκιμάζεις ένα καινούριο άρωμα σε καθαρή επιδερμίδα, όπου δεν υπάρχει ίχνος όχι μόνο από άλλο άρωμα αλλά ούτε από κάποιο γαλάκτωμα σώματος ή αποσμητικό, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσουν την ευωδιά του.

– Αν σου αρέσει πολύ ένα άρωμα, βρίσκεις όμως ότι δεν διαρκεί όσο θα ήθελες, ή θα το ήθελες εντονότερο, φόρεσέ το σε συνδυασμό με το γαλάκτωμα σώματος από τη σειρά που το συνοδεύει, ή προτίμησε την eau de parfum εκδοχή του. Αντίθετα, αν κάποιο σου φαίνεται πολύ δυνατό, προτίμησε το γαλάκτωμα σώματος και το αποσμητικό του. Θα αφήσουν μια πιο διακριτική μυρωδιά στην επιδερμίδα σου και το αποτέλεσμα θα είναι προτιμότερο –και πιο… ασφαλές– για τις πρωινές εμφανίσεις σου ή για το καλοκαίρι, που οι υψηλές θερμοκρασίες δεν συμβαδίζουν αρμονικά με τα πιο έντονα αρώματα.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ